Sunday, July 25, 2021
HomeShowbizZAVRŠENO SUĐENJE HALIDU MUSLIMOVIĆU! Oštećena se nije pojavila u sudnici, njen advokat...

ZAVRŠENO SUĐENJE HALIDU MUSLIMOVIĆU! Oštećena se nije pojavila u sudnici, njen advokat tražio DRASTIČNU KAZNU za pevača

Završnim rečima tužilaštva i odbrane danas je u banjalučkom Osnovnom sudu završen sudski postupak protiv estradnog umetnika Halida Muslimovića optuženog za nanošenje telesnih povreda državljanki Australije Sonii Bašić.

Banjalučki tužilac izjavio je da je tokom suđenja u potpunosti dokazana krivica Muslimovića, te je zatražio od suda da optuženog kazni u skladu sa zakonom.

– Oštećena je tokom svedočenja detaljno opisala tok i hronologiju događaja. Njena izjava potkrepljena je nalazom veštaka sudske medicine i optužba smatra da se bez bilo kakve sumnje kritični događaj odigrao onako kako je to navedeno u optužnici – rekao je tužilac.

Dodao je kako je dokazano da je Sonia Bašić zadobila telesne povrede, kao i da joj je optuženi pretio.

Iako se oštećena danas nije pojavila u sudnici, njen pravni zastupnik i banjalučki advokat zatražio je da Muslimović bude drastično kažnjen.

– Sve je ovo urađeno sa ciljem da se ženska osoba zastraši, a optuženi i danas šalje preteće poruke Bašićevoj – istakao je advokat.

Advokat optuženog u završnoj reči je izjavio da tužilaštvo nije dokazalo krivicu Muslimovića, te da je jedina prava žrtva u celom slučaju upravo njegov branjenik.

– Oštećena se nije mogla izjasniti tokom svedočenja koje je povrede zadobila. Zašto celi slučaj nije odmah prijavila to veče kada se i navodno dogodio. Nije ga prijavila, jer je bila u alkoholisanom stanju, onda bi sve bilo drugačije – izjavio je advokat zatraživši od suda da oslobodi krivice njegovog klijenta.

Optuženi Halid Muslimović izjavio je da već dve i po godine, on i njegova porodica trpe medijski pritisak.

– Po Banjaluci se priča da će me sahraniti, da su i sud i tužilaštvo njeni. Meni je tužilac na početku svega rekla da platim 100.000 evra i da će odustati od optužnice, ali ja sam to odbio – izjavio je Muslimović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular