Wednesday, November 25, 2020
Home Lifestyle Zdravlje Zašto parovi najčešće odlaze na terapiju tokom oktobra?

Zašto parovi najčešće odlaze na terapiju tokom oktobra?

Kada stvari krenu naopako, terapija postaje jedno od rješenja za brojne parove, koji žele da ljubavi pruže novu šansu.

Na sreću, ova opcija postaje sve prihvatljivija i polako nestaju predrasude koje su vladale na ovim prostorima, ali i šire. Izazovi mogu biti razni, a interesantno je da se upravo tokom oktobra mnogi partneri odlučuju da potraže pomoć. Zašto je to tako, otkrivamo u nastavku.

Jedan od ključnih razloga svakako je povratak sa odmora i ponovno suočavanje sa svakodnevnim obavezama. Prema riječima Lusi Beresford, psihoterapeuta, stručnjaka za seks i partnerske odnose, te autorke knjige Happy Relationships at Home, Work and Play, ljetnji odmor, ma koliko divan, često dovodi do tačke pucanja. Razlog je jednostavan – tada smo upućeni na partnera i provodimo puno zajedničkih trenutaka.

To dovodi do suočavanja sa problemima, koje bismo inače potisnuli i prenosili u naredne mjesece. Stoga, postoji potreba da se raščiste sve nedoumice i pronađe snaga za dalje poteze, sa ciljem da se veza oplemeni i održi. Kada prođe malo vremena i nastupi oktobar, interesovanje za bračno savjetovanje ili terapiju raste. Naravno, potrebno je krenuti od sebe, i ne prebacivati krivicu na partnera, a onda je svaki izazov rješiv, prenosi citymagazine.

Savjet svim parovima je da iskreno razmisle o uzročniku konflikta, a promjena ambijenta i prisustvo trećeg lica može da olakša ispoljavanje frustracija i razočaranja. Na taj način njihov glas može da se čuje. Nova perspektiva odličan je put za donošenje važne odluke, da li zajedno nastaviti dalje, ili ne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Prvi Srbin koji je imao harem: Čuveni srpski vojvoda usred Karađorđeve države imao 42 žene

Milenko Stojković bio je srpski vojvoda tokom Prvog srpskog ustanka. Najveći slavu...

DŽEJMI OLIVER PODELIO RECEPT ZA RUČAK ZA ČETVORO!

Džejmi Oliver proslavio se jednostavnim receptima koje svako može lako da pripremi, a njegovi specijaliteti su uprkos...

Svakog trećeg dana u Nemačkoj, jednu ženu ubije njen sadašnji ili bivši partner.

 Na Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama, 25. Novembra, zgrade u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji osvijetljene su narančastom bojom.

Bubnjar amadeus benda preminuo u 45. godini: Bojan izgubio bitku sa korona virusom

Bojan Zlatanović Tokan (45), Bubnjar muzičkog sastava „Amadeus bend“, preminuo je od posledica koronavirusa u bolnici „Dr Dragiša Mišović“.

Recent Comments