Tuesday, June 22, 2021
HomeZdravljeLepotaZaleđivanje lica – novi beauty trend za glatku i zategnutu kožu

Zaleđivanje lica – novi beauty trend za glatku i zategnutu kožu

 

Da li ste čuli za novi beauty trend – zaleđivanje kože (‘skin icing’)? Poput virusa se širi društvenim mrežama, a mnoge trendsetterice koje su ga već isprobale tvrde da kožu čini glađom i zategnutijom, te da smanjuje natečenost.

Dermatologinja Ava Shamban iz Los Angelesa, i Joanna Czech, poznata estetičarka iz New Yorka, kažu da je u većini slučajeva tretman zaleđivanja lica siguran. Riječ je o pokrivanju lica ledom kako bi se koži vratila potrebna svježina. – Ovaj tretman ne bih preporučila samo ako imate jako osjetljivu kožu, jako reaktivnu ili neka stanja poput rozaceje – rekla je Shamban.

Zaleđivanje lica uzrokuje podizanje krvi ispod kože prema površini, pa je nakon tretmana prisutan sjaj lica i zategnuti izgled kože.

– Zaleđivanje lica može imati višestruke koristi, od uklanjanja natečenosti do smirivanja upaljene kože. Volim ovaj tretman napraviti ujutro kako bih smanjila otekline oko očiju. Također je korisno za smirivanje nadražaja – rekla je Czech.

– Hladnoća također može smiriti bilo kakvu iritaciju ili svrbež, a nekim ljudima može pomoći kod akni i stezanja pora – dodala je Shamban.

Kako se radi ovaj tretman?

Važno je da hladni roler pomičete po područjima koja želite tretirati i ne držite ga predugo na jednom mjestu, jer to može prouzrokovati opekotine od leda, upozorava Czech. Shamban preporučuje da kupite hladne rolere ili valjke umjesto da koristite neke iz vlastite radinosti jer je većina kupljenih izrađena od nehrđajućeg čelika i preko čelika imaju plastiku ili silikon koji upijaju i održavaju hladnoću dovoljno dugo da se aktiviraju blagodati za kožu, istovremeno štiteći je od opekotina, piše Pure Wow.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments