Saturday, June 12, 2021
HomeArhiva(VIDEO) POLICIJA PREKINULA SKANDALOZNI KORONA-PARTY U SARAJEVU: Uz ministra Košarca pevaju Šerif...

(VIDEO) POLICIJA PREKINULA SKANDALOZNI KORONA-PARTY U SARAJEVU: Uz ministra Košarca pevaju Šerif Konjević, Halid Bešlić, Hari…

Screenshot YouTube / KLIX.BA

Grupa poznatih osoba iz Bosne i Hercegovine prekršila je sve mere zabrane u epidemiji koronavirusa velikom zabavom u sarajevskom restoranu gde su uz državnog minisra bile i poznate estradne zvezde poput Halida Bešlića, preneli su lokalni mediji.

Istovremeno u Republici srpskoj na ulici se mogu videti policajci sa dugim cevima za vreme policijskog časa, a građanima se čak i na dečijim igralištima pišu paprene kazne za nepravilno nošenje maski i rukavica.

Ministar unutrašnjih poslova Sarajevske županije Ismir Jusko potvrdio je da su policijske patrole intervenisale u ponedjeljak naveče na temelju dojave da je u restoranu “Golf klub” u toku razuzdana zabava iako je rad svih ugostiteljskih objekata u BiH zabranjen i na snazi je zabrana svakog okupljanja.

Policajci su na lokaciji zatekli dvadesetak osoba u dobrom provodu uz pesmu. Učesnicima zabave uručeni su prekršajni nalozi, a restoran je zatvoren.

“Ovo je zaista neverovatno. Kada je pola miliona građana doslovno mesecima pod merama, kada penzioneri i mladi do 18 godina 45 dana ne mogu normalno da izlaze, da se kreću, neko se seti organizovati zabavu. Ovo je za ne poverovati. Zaista nemam reči. Najgore od svega je što su na ovoj zabavi bile osobe koje nam u medijima drže predavanja što da radimo i kako da se ponašamo. Sramota. Pogazili su sve postulate profesije”, kazao je ministar policije Jusko.

Ispostavilo se da je  “korona party” organizovan kao proslava rođendana hirurga Jusufa Šabanovića koji je i šef Klinike za abdominalnu kirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Na proslavu su došli i državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac te profesor na Veterinarskom fakultetu koji je ujedno član Naučnog tela za praćenje epidemije kroonavirusa Sarajevske županije Nihad Fejzić.

Društvo su im pravili estradni umetnici Halid Bešlić, Semir Cerić Koke, Hajrudin Varešanović, Slađana Mandić i Šerif Konjević.

Fotografije sa zabave pojavile su se na Instagramu što je potaklo brojne reakcije.

Ministar Košarac u utorak se posebnom izjavom ispričao zbog nepromišljenosti pravdajući se da je samo došao pozdraviti doktora koji je zadužio njegovu porodicu.

“Važno mi je bilo da mom prijatelju Jusufu lično čestitam rođendan, jer neću, niti mogu zaboraviti profesionalnu i ljudsku podršku koju je pružio mojoj porodici kako u najtežim trenucima, tako i danas”, rekao je.

Objasnio je nadalje da se na “događaju zadržao kratko”, pa mu policija lično nije uručila prekršajni nalog.

“Stoga ću tokom dana od nadležnih organa zatražiti prekršajni nalog i platiti kaznu za nepoštivanje mera”, izjavio je Košarac.

Opozicija je zatražila sankcije i ostavke Košarca i Fejzića, a za doktora Šabanovića i vlasnika restorana zatvorske kazne kako to propisuje zakon o sprečavanju epidemije.

Zakonom je propisano da onaj ko za vreme epidemije kakve zarazne bolesti ne postupi po naredbama ili odlukama donesenim na temelju propisa može biti kažnjen do godine zatvora.

Kazna je stigla i profesoru Fejziću koji je zbog neprimerenog ‘partijanja’ u utorak izbačen iz naučnog tela zaduženog za praćenje epidemije koronavirusa.

Svim učesnicima zabave slede novčane kazne od najmanje 250 evra.

Nakon korona partyja u Sarajevu, pevač Šerif Konjević koji je bio među gostima na proslavi rođendana doktora Jusufa Šabanovića je rekao:

“Otišao samo samo da doktoru dam poklon, pošto je Juka moj veliki prijatelj. Nije bilo puno ljudi, krenuo sam pevati, seo, uručio mu poklon. Otpevao sam, i to ne cele dve pesme. Kad sam otpevao Živote moj, što je doktorova želja, pozdravio sam se i otišao.”

On je još dodao:

“Mene je stid države zbog sinoćnje situacije, jer ja volim ovu zemlju i sve ljude koji žive u njoj. Nije mene pojedinaca stid. Kad sam video alkohol nisam htio ni pevati, jer je ramazan. Neću da budem deo toga, u mojoj se kući poštuje to, moja žena je vernica  i neću dozvoliti da budem dio ičije pijanke. Oni su se naljutili sinoć kad sam otišao. Ti koji su snimali neka im je na čast.”

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments