Tuesday, June 22, 2021
HomeArhivaVenčanje princeze Charlotte Casiraghi od Monaka

Venčanje princeze Charlotte Casiraghi od Monaka

Kao i većina nevesti, i princeza Charlotte Casiraghi – unuka princeze Grace Kelly, i ćerka Caroline, princeze od Hanovera, nije odolela trendu presvlačenja prve venčanice nakon ceremonije u drugu haljinu.

Naravno, značajana razlika je u pitanju, kada se Grace udavala – postajala je princeza u tom momentu, pritom je bila jedna od najvećih Holivudskih zvezda tada.

Ipak, od njene unuke, lepe Charlotte, svakako smo očekivali značajno glamuroznji pristup odabiru venčane haljine, ali ona nas je sve iznenadila.

Nakon udaje za filmskog producenta Dimitri Rassama u princezinoj palati u Monaku, u prilično kratkoj haljini od brokata modne kuće Saint Laurent, princeza se presvukla u drugu haljinu.

Po svemu sudeći za drugu haljinu inspiraciju je crpela iz haljine koje je njena baka Gracenosila na svojoj civilnoj ceremoniji venčanja sa princem Rainierom 1956. godine.

Naime, Charlote je za presvlaku odabrala Chanel satensku haljinu bez naramenica sa dekoltiranim V izrezom, uskim strukom, i prorezom po sredini koji se prostirao duž donjeg dela haljine. Međutim, razlika je svakako značajna u odnosu na venčanicu Grace Kelly, s obzirom da je u pitanju jedna od najženstvenijih i u isti mah najdelikatnijih, ali i najlepših venčanica svih vremena. Dok se Charlote opredelila za minimalizam.

Kosa joj je bila začešljana unazad i uvijena u starom holivudskom stilu. 

Ali baka, čuvena diva Grace Kelly, nije joj bila inspiracija samo za haljinu – Charlotte je ponela i deo uspomene na nju u vidu predivnog aksesoara, koji je krasila dijamantska Cartier ogrlica iz kolekcije nakita princeze Grace. 

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments