Thursday, June 17, 2021
HomeArhivaVakcina je preduslov za buduća putovanja?!

Vakcina je preduslov za buduća putovanja?!

Normalizacija će, sudeći po nemačkim zvaničnicima, nastupiti u onom trenutku kada svima u Evropi i svetu budu dostupne vakcine. Tada više neće biti ograničenja putovanja, i to prvo u Evropi, a potom i u ostatku sveta. Optimistična verzija ovoga predviđanja nastupa tek na kraju septembra 2021. godine, realistična verzija nastupa krajem juna 2022., a pesimistična verzija starog života dolazi tek krajem oktobra 2023. godine.

Normalizacija će, po Nemcima, nastupiti u onom trenutku kada svima u Evropi i svetu budu dostupne vakcine.

Nemački Savezni centar za turizam nije optimističan kada je u pitanju turizam, kako u Nemačkoj, tako i van nje.

Oni su napravili analizu obnove turizma, koja i ne pokazuje baš da bi se u Evropi,  trebalo da raduju onome što će nam leto doneti.

„Kada će se i koliko tačno moći da putuje i da li će u skoro vreme biti moguće prelaziti iz jedne u drugu državu EU, to niko u ovom trenutku ne može da zna. Kada bude doneta takva odluka, ona će biti strogo politička”, rekao je profesor dr sc Andrej Trampuž, infektolog i direktor laboratorije za istraživanje infektivnih bolesti u berlinskoj bolnici “Šarite”.

Naravno, sada kada smo započeli s laganim otpuštanjem mera, moramo da vidimo da li će “skočiti” broj novozaraženih i ako se to dogodi, moraćemo mere da vratimo na staro, dodaje.

“Pretpostavljam da su predviđanja Saveznog centra za turizam tačna, jer su oni u svom radu vrlo ozbiljni. Njima se u Nemačkoj veruje i rukovodi prema njihovim podacima,“ zaključio je dr Trampuž.

Po toj analizi potpuno blokirani turizam, kao i putovanja kojih uopšte nema, trajaće do kraja juna ove godine.

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments