Tuesday, June 22, 2021
HomeArhivaTramp pobedio vladare iz senke!

Tramp pobedio vladare iz senke!

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp nokautirao je bankare i vladare iz senke koji su gospodarili svetom i projektovali recesije, postavljali i smenjivali vlade širom planete, uzrokovali ratove i terorizam, pa i raspad SFRJ, bombardovanje SRJ, problem Kosova i Metohije…

Tramp je, naime, zbog pandemije koronavirusa preuzeo Američku centralnu banku (FED) prvi put od 1913, od kad su tom institucijom zapravo upravljale četiri porodice – Rokfeler, Rotšild, Morgan i Soroš i, kao gospodari novca, uticali na globalne prilike.

Realnu moć im je davalo i to što FED, između ostalog, ima kontrolu kredita za 186 centralnih banaka širom sveta.

Ali to više neće biti slučaj. Sad će šef Bele kuće i njegov ministar finansija Stiven Mnučin, na osnovu odluke Kongresa, upravljati za 2,2 hiljade milijardi dolara, koje će FED da odštampa.

Nova istorija

Upravo se piše nova istorija sveta, tvrdi jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević, navodeći da je Tramp preuzimanjem FED bacio na kolena one koji su napali čovečanstvo.

– Tramp je uspeo da slomi Kongres i demokrate, predstavnike tzv. duboke države koji su tradicionalno produžena ruka globalnih bankara. Oni su dosad glasali samo za ono što bankari traže. Sad su slomljeni – objašnjava Medojević.

Kongres je, kako dodaje, povratio Ustavno pravo oduzeto 1913. da odlučuje o štampanju novca i upotrebi za javne svrhe.

– Ovo nije samo veliki dan za Ameriku već i za ceo svet. Likvidnost tržišta u SAD i kontrolu kredita za 186 centralnih banaka u svetu ne kontroliše FED, već Mnučin, odnosno Tramp i Kongres. Tramp je preuzeo kontrolu nad glavnim oružjem globalnih bankara – Rokfelera, Tošilda, Morgana i najisturenijeg od njih Soroša, koji su sad bukvalno na aparatima – navodi Medojević.

Sile zla

Prema njegovim rečima, Trampova je pobeda nad kreatorima svih sukoba i nesreća na svetu:

– Ovo je njegova pobeda nad silama zla, koje su izvor svih ratova, recesija, kriza, terorizma… a što se nas tiče i raspada SFRJ, bombardovanja SRJ, problema KiM… Oni su nedavno uložili samo milijardu dolara za rušenje tzv. evropskih diktatora, a to su za njih Viktor Orban, ali i Vladimir Putin. Zašto? Jer ne mogu da upravljaju njima. I to će sada, međutim, da bude stopirano, što je dobro jer su se oni pokazali kao prijatelji Srbije.

Svi protivnici moćnika stradali i Tramp u opasnosti

Ovom akcijom američki predsednik je istovremeno porazio predstavnike tzv. duboke države, koji su kao produžena politička ruka vladara iz senke – Rotšilda, Rokfelera, Morgana i Soroša imali zadatak da Trampa, naročito sada tokom borbe protiv epidemije koronavirusa, pokažu kao nesposobnog kako bi izgubio na predstojećim izborima za predsednika SAD, koji su predviđeni za novembar ove godine.

– Tramp je, međutim, preuzeo FED kako bi uz 2,2 hiljade milijardi dolara ostvario plan obnove američke ekonomije, privrede i pomoći građanima pogođenim zbog KOVID-19. Najavio je, između ostalog, 1.200 dolara svakoj američkoj porodici, grant za preduzetnike… I prema nekim anketama, popularnost Trampa u SAD je sad porasla. On se za sada dobro nosi i bori, uspeo je što niko nije za 107 godina ovim nokautiranjem vladara iz senke. Borba, ipak, nije gotova. Neće se oni tako lako predati. Tramp je u opasnosti – priča Medojević i tvrdi da su svi američki predsednici koji su se usprotivili gospodarima novca stradali pod čudnim i(li) nerazjašnjenim poput Džona Kenedija.

Spoljnopolitički analitičar Zoran Spasić smatra da je Tramp ušao u borbu sa gospodarima novca kako bi spasao SAD od eventualne teške ekonomske krize koja bi mogla da usledi zbog epidemije koronavirusa.

– Uzimajući konačno FED pod kontrolu, američki predsednik spasava SAD, ali i ostatak sveta koji je u teškim finansijskim vezama sa Amerikom od moguće pogubne krize. I mi od njegove pobede možemo da imamo koristi jer nije tajna da su ti ljudi poput Soroša finansirali obojene revolucije, raspad SFRJ, razne NVO koje su vodile politiku na štetu naše države, ali i mnoge (opozicione) proteste u proteklih 20 godina.

Najmoćnije porodice

Dejvid Rokfeler

– jedna od najmoćnijih kapitalističkih dinastija u istoriji

– Dejvid Rokfeler umro 2017. u 102. godini posle sedam transplantacija srca

– bankari, prvi milijarderi u SAD, bave se naftom

Rotšild

– imaju bogatstvo koje se ceni na oko trilion dolara

– diktiraju, neki tvrde, i danas cenu zlata u svetu. Finansirali većinu ratova u poslednjih 200 godina

– venčavaju se međusobno kako bi zadržali bogatstvo

– drže se parole osnivača porodice Majera Amšela Rotšilda „Dajte mi kontrolu nad ekonomijom zemlje i baš me briga ko pravi zakone“

Morgan

– finansirali stvaranje najvećih američkih kompanija poput „Dženeral elektrika“, kao i istraživanje Nikole Tesle

– navodno su podstakli japanski napad na Perl Harbor jer su obećali japanskim klanovima da će deliti zaradu od ratovanja. Dali zajam SAD od 500 miliona dolara, ali uzimali jedan odsto provizije za sve što su kompanije prodavale vojsci SAD…

– poseduju najveću porodičnu zalihu zlata, koja je, navodno, tunelom povezana s njujorškom filijalom FED

Soroš

– optužuju ga za pomaganje nacistima, migrantsku krizu, želju da započne građanski rat u SAD…

– tvrdilo se da je kupio Demokratsku stranku u SAD, srušio Banku Engleske 1992.

– navodilo se da finansira opoziciju u Srbiji

Evo nad čim je Tramp trijumfovao

– Federalne američke rezerve ili Centralna banka SAD, najmoćnije telo SAD, čije odluke utiču na američku ekonomiju, a samim tim i na svetsku

– američki predsednik Vudro Vilson 1913. potpisao zakon o FED, nezavisno telo, i tad izjavio: „Ja sam glupavo upropastio svoju zemlju“

– primarni zadatak FED je da kontroliše inflaciju

– drugi zadatak FED je da štampa novac kad državi ponestanu fondovi

– preko ratova akumuliraju bogatstva. Ratovi koštaju, pa vlade moraju da traže kredite, odnosno novi novac od FED. Tramp je i to stopirao jer ne inicira više ratnu politiku u svetu, ISIS….

– kad god FED ubrizga više novca u ekonomiju SAD, sve svetske valute gube nešto od vrednosti

– tokom poslednjih nekoliko godina FED su štampale bilione dolara. Reagovale su Kina i Rusija – prodavale su dolar iz rezervi i počele da kupuju zlato

Tramp: Umreće 100.000 ili više ljudi

Američki predsednik Donald Tramp prvi put je u nedelju priznao da bi u SAD od koronavirusa moglo da umre 100.000 ili više ljudi, ocenivši da, ukoliko broj smrtnih slučajeva ostane 100.000 ili bude manji, to znači da je urađen dobar posao.

Tramp je te procene izneo komentarišući navode američkog stručnjaka za infektivne bolesti Entonija Faučija, koji je rekao da bi 100.000 ili više Amerikanaca moglo da premine od posledica virusa, prenosi CNN.

– Ako možemo da spustimo taj broj na 100.000, to je užasan broj, možda čak i manje, svi mi, svi zajedno, uradili smo veoma dobar posao – rekao je Tramp.

(Srpski telegraf)

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments