Saturday, May 8, 2021
HomeZdravljeLepotaTokom pandemije porasla potražnja za estetskim operacijama

Tokom pandemije porasla potražnja za estetskim operacijama

Tokom pandemije korona virusa u svijetu je porasla popularnost estetske hirurgije lica, a razlog leži u činjenici da su, budući da rade od kuće ili na javnim mjestima nose maske, ljudi koji se oporavljaju od posljedica tih hirurških zahvata zaštićeni od radoznalih pogleda, prenosi Tanjug.

Dok su mnoge kompanije širom svijeta bile prinuđene da zbog pandemije zatvore svoja vrata, niz klinika za estetsku hirurgiju i dalje radi, uz preventivne mjere kao što su testiranje na korona virus i strožiji higijenski standardi.

Kako navodi BBC, klinike u SAD, Japanu, Južnoj Koreji i Australiji bilježe porast broja pacijenata, koji zahtijevaju zahvate kao što su popuna usana, botoksiranje i zatezanje lica, kao i estetske operacije nosa.

Jedan estetski hirurg iz Teksasa ističe da sada ima mnogo više pacijenata, koji sada, budući da u velikom broju rade od kuće, prilikom planiranja operacije ne moraju da uzimaju u obzir neophodno vrijeme oporavka kod kuće.

“Oni zapravo mogu da se opravljaju kod kuće i takođe mogu da nose masku kada, poslije operacije nosa ili zatezanja lica, izlaze napolje”, kaže ovaj hirurg.

U Japanu zvanično nije bilo izolacije, već je do 31. maja na snazi bilo vanredno stanje, pa je stanovništvo zamoljeno da ostane kod kuće, ali je broj pacijenata zainteresovanih za estetske intervencije ipak zabilježio porast.

Zbog toga je japansko udruženje za estetsku medicinu izdalo upozorenje da estetski zahvati u velikom broju slučajeva nisu neophodni, i apelovalo na zainteresovane da, radi sprečavanja širenja zaraze, tokom pandemije ne idu na operacije, navodi BBC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments