Thursday, November 26, 2020
Home Arhiva ŠVEDSKI EPIDEMIOLOG PORUČIO Umesto što se smejete našem modelu borbe protiv KORONE...

ŠVEDSKI EPIDEMIOLOG PORUČIO Umesto što se smejete našem modelu borbe protiv KORONE bolje bi bilo da naučite nešto od nas

Umesto što se smejete našem modelu borbe sa COVID-19, bolje bi bilo da nešto naučite iz našega iskustva, tvrdi švedski epidemiolog Andre Tegnel.

On u otvorenom pismu kaže da karantin i druga ograničenja koja su uvele sve evropske zemlje može funkcionisati samo u kratkom periodu, a na duge staze švedski model je bolji.

Švedska vlada nije uvodila restriktivne mere, već je samo dala uputstva građanima kako da se ponašaju, što je za posledicu imalo više zaraženih i više žrtava od koronavirusa nego u zemljama koje su uvele karantin.

U pismu se objašnjava da “švedski model” nije isto ono što su primenili u Sjedinjenim Američkim Državama i Brazilu, to jest “živi i dozvoli da se umre”, niti je to metod “da svako brine o sebi”, “već svi za sve”.

“Švedski model” odbrane od korona virusa ima istorijske korene i bazira se na ideji da svako treba da učestvuje u odbrani (ne samo od zaraze, već i u drugim situacijama) i da svako treba da da svoj doprinos.

“Dugoročno pokazaće se da je “švedski model” bolji, jer je striktne mere ograničenja, crvene zone i karantin moguće primeniti samo kratkotrajno”, tvrdi Tegnel.

- Advertisment -

Most Popular

Četiri modne greške zbog kojih izgledate starije

Postoje sitne greške koje pravimo pri oblačenju i kombinovanju odjeće zbog kojih možda ostavljate drugačiji utisak od onog koji ste željeli.

Megan Markl izgubila bebu

Megan Markl je otvorila dušu i otkrila kako je u julu ove godine izgubila bebu.Za New York Times...

Prvi Srbin koji je imao harem: Čuveni srpski vojvoda usred Karađorđeve države imao 42 žene

Milenko Stojković bio je srpski vojvoda tokom Prvog srpskog ustanka. Najveći slavu...

Recent Comments