Thursday, May 6, 2021
HomeArhivaSve o Oskaru popularnosti

Sve o Oskaru popularnosti

23 put za redom održana je jedna od najboljih muzičkih manifestacija Balkana “Oskar popularnosti”.  Organizator  i vlasnik Queen estrade Zoran Đurić, ponovo je publici omogućio noć za pamćenje.

Na ovom fantastičnom muzičkom događaju nastupile su najveće regionalne zvezde  Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, te je Banjaluka te noći odisala muzikom, glamurom i lepotom.
Najznačajniji izvođači iz svih aktuelnih muzičkih žanrova došli su da pozdrave publiku i preuzmu svoje nagrade.

Nastup je započeo pesmom banjalučkog Maskarada benda, koji su na sceni Oskara polpularnosti premijerno izveli svoju prvu autorsku pesmu, nakon čega su publiku pozdravili mlada Tara Stojanović i Sergej Pajić, koji su dobili Oskare popularnosti u kategoriji teen zvezda.

Nakon njihovih nastupa, scenu je preuzeo Ibro Bublin koji je proglašen folk otkrićem godine, a nagradu je dobio i crnogorski pop pevač Danijel Alibabić.

Oskara popularnosti dobila je i Džejla Ramović, koja je svojim nastupom oduševila publiku, naročito pripadnike mlađe generacije.

Najboljim rock pevačem proglašen je Đorđe David, dok je njegova koleginica Ivana Peters dobila nagradu za najbolju rock pevačicu.

Odlična  Indira Forza svojim je ponela nagradu za pop album godine, a nakon nje, na sceni Oskara popularnosti nastupile su i Frajle, koje su nagrađene Oskarom za album godine.

Ženski deo publike posebno je obradovao nastup Magla benda, koji je dobio nagradu za pop grupu godine. Veterani Ex-Yu rock scene, grupa Divlje Jagode, dobili su Oskara popularnosti za 40 godina uspešne karijere u rock muzici.

Kralj folk muzike, Mile Kitić, dobitnik je Oskara popularnosti za 40 godina uspešne karijere u folk muzici, a inspirisan fantastičnim reakcijama publike, obećao je solistički koncert u Banjaluci krajem leta.

Folk pevačicom godine iz Bosne i Hercegovine proglašena je Selma Bajrami, dok je Šako Polumenta dobio Oskara popularnosti za folk pevača godine iz Crne gore.

Nagradu za pop pevača godine odneo je Petar Grašo, koji je svojim nastupom posebno oduševio ženski deo publike.

Mlada Ilma Karahmet dobila je Oskara za pop pevačicu godine iz Bosne i Hercegovine, dok je Tijana Dapčević nagrađena Oskarom za interpretaciju godine u pop kategoriji.

Nagradu za interpretaciju godine u folk kategoriji dobila je Aleksandra Mladenović, a folk pevačem godine iz Bosne i Hercegovine proglašen je Amar Gile.

Nagrade za otkriće godine dobili su i mlade youtube senzacije Voyage i Breskvica. Na samom kraju, nagradu za najbolji duet dobili su Emir Đulović i Rada Manojlović, čijim je nastupima završena spektakularna 23. ceremonija dodele Oskara popularnosti u Banjaluci.

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments