Thursday, May 13, 2021
HomeOsa newsEkonomijaŠtrahe posle politike ušao u biznis: Pravi maske u Srbiji!

Štrahe posle politike ušao u biznis: Pravi maske u Srbiji!

Posao za maskama je jedan od retkih koji su procvetali u doba korone. Mnoge kompanije u Srbiji i same su prilagodile svoje proizvodne pogodne kako bi mogle da odgovore tržištu, ali i kako bi na neki način zadržale optimalni nivo rada.

Da je takav vid biznisa isplativ u Srbiji, shvatio je bivši austrijski kancelar a sada i preduzetnik Hajnc Kristijan Štrahe.

Ovaj pedesetjednogodišnjak, kako prenose i austrijski mediji, umešan je u posao s maskama u jednoj kompaniji u Odžacima u Srbiji.

Prostim uvidom u APR, vidi se da je to istina. U našem privrednom regstru Štrahe je naveden kao jedan od vlasnika.

Izvod iz registra preduzeća dalje svedoči da kompanija proizvodi netkani materijal za maske za lice.

Štrahe inače učestvuje u Austriji protiv mera vlade za suzbijanje koronavirusa. Tamo javno pokazuje da ne razmišlja previše o pravilima zaštite usta i nosa i distanci, jer ne nosi masku.

Utoliko je zapanjujuće da je privatnik i biznismen Štrahe veoma posvećen tom poslu. Štrahe navodno ima udeo i u proizvođaču maski sa sedištem u Beču.

Šta je Aurum Tekstil?

Kompanija Aurum Textile jedan je od najvećih proizvođača netkanog tekstila u ovom delu Evrope, a u Odžacima posluje od prošlog leta.

Kako je ranije saopšteno iz ove kompanije, “na osnovu dugogodišnjem proizvodnog iskustva osnivača iz Austrije, ova kompanije je osnovana sa ciljem da tržištu ponudi visoko kvalitetn netkani tekstil od polipropilena velike filtracione moći koji ima široku primenu.

Cela proizvodnja namenjena je za strano tržište.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments