Sunday, August 1, 2021
HomeZanimljivostSvetStotine ptica uginulo nakon novogodišnjeg vatrometa

Stotine ptica uginulo nakon novogodišnjeg vatrometa

U prijestonici Italije na stotine ptica uginulo je nakon vatrometa koji je ispaljen za novogodišnju noć, saopštila je grupa za zaštitu životinja, koja je ono što se dogodilo nazvala masakrom.

Snimici ulica u blizini glavne željezničke stanice u Rimu prikazali su na desetine ptica, uglavnom čvoraka, kako beživotno leže na zemlji, prenosi AP.

Uzrok smrti još uvijek nije poznat, ali iz Međunarodne organizacije za zaštitu životinja navode da je vjerovatno povezan sa glasnim zvukom vatrometa i petardi u kraju bogatom drvećem u kojem mnoge ptice svijaju svoja gnijezda.

Portparolka ove ogranizacije tvrdi da je moguće da su ptice umrle od straha.

One mogu da polete zajedno i da udaraju jedna o drugu ili da udare u prozore ili dalekovode, a takođe mogu da umru i od srčanog udara, navodi ona.

Vatrometi svake godine dovode do uznemiravanja i povređivanja domaćih i divljih životinja.

Ove godine je u Rimu uginuo neobičajeno veliki broj ptica, uprkos tome što je prijestonica Italije zabranila građanima da pale vatromet, što oni u velikoj mjeri nisu ispoštovali, i uprkos policijskom času koji je na snazi od deset sati uveče.

Ogranak Međunarodne organizacije za zaštitu životinja u Italiji pozvao je na uvođene zabrane prodaje petardi i vatrometa za ličnu upotrebu, zbog prijetnji koje predstavljaju po životinje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular