Saturday, May 8, 2021
HomeOsa newsŠTAMPAO NOVAC NA KUĆNOM PRINTERU: Švicarac osuđen zbog plaćanja prostitutki lažnim novcem...

ŠTAMPAO NOVAC NA KUĆNOM PRINTERU: Švicarac osuđen zbog plaćanja prostitutki lažnim novcem Muškarac iz švicarskog kantona Basel City osuđen je nakon što je više puta platio prostitutke novcem koji je štampao kod kuće

Muškarac je u dva navrata u junu i oktobru 2019. godine platio seksualne usluge lažnim novcem, plativši prvom prilikom dvije hiljade eura, a drugom 10 hiljada franaka, prenosi Local.

Novac je, međutim, bio lažan i Švicarac ga je štampao kod kuće na svom inkjet štampaču u boji.

Jedna od seksualnih radnica koja je primila taj novac rekla je da je sutradan pokušala položiti novac u banku, ali bankomat nije prihvatio lažne novčanice. Kako kaže, tek tada je shvatila da novčanice eura “izgledaju čudno” pa je otišla u policiju.
Policajcima je bilo nevjerovatno da žena nije shvatila da su novčanice lažne, obzirom da nisu imale zaštitne oznake, a neke su bile isprintane u suprotnom smjeru.

“U stanu je bio mrak, zavjese su bile zatvorene. Novčanice su zaista izgledale stvarne. Tek kad ih kasnije mašina nije prihvatila, vidjela sam da su krivotvorene” rekla je 39-godišnja žena na krivičnom sudu u Baselu.

Advokati okrivljenog branili su ga činjenicom je žena primila novac dobrovoljno iako je bilo jasno da se radi o krivotvorinama, međutim, osuđen je za prevaru, falsifikovanje i promet krivotvorenog novca i dobio je trogodišnju uslovnu kaznu zatvora.

Prostitucija u Švicarskoj je legalna i regulisana na nivou države tako da postoji nekoliko licenciranih bordela diljem zemlje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments