Monday, May 10, 2021
HomeArhivaŠta raditi u vreme izolacije?

Šta raditi u vreme izolacije?

Izolacija za vrijeme pandemije virusa korona ne pada svima podjednako. Nekima je smanjen ljudski kontakt uzbudljiv i zanimljiv, dok se drugi osećaju zarobljeno i ne znaju šta da rade. Naš članak je namenjen upravo onima koji se bore sami sa sobom, kao i onima koji su ostali bez ideja i koji se, prosto, dosađuju. Pogledajte predloge:

Proljećno čišćenje
Iako vam ova opcija možda zvuči smešno na prvi pogled, mi ćemo vam pojasniti zašto mislimo da je ova ideja dobra. Pre svega, čišćenjem svog doma umanjujete mognost zaraze i osećaćete se sigurnije, lepše i udobnije. Drugi razlog zašto je ovo odlična ideja je – fizička aktivnost! Oni koji se nalaze u izolaciji ne kreću se mnogo i samim tim obavljanje kompleksinijih kućnih poslova može doprineti opštem zdravlju.

Uhvatite se u koštac sa svim onim za šta „niste imali vremena“
Donekle je u ljudskoj prirodi da se nekih stvari plaši i da ih odgađa pod raznim izgovorima, a najčešći je „nisam imao/la vremena“. Iskoristite ovo vreme na najbolji mogući način i postanite bolja verzija sebe, bilo da je u pitanju odlaganje čitanja neke knjige koja vam dugo stoji na polici ili prosto istraživanje zdravih recepata.

Čitanje je zaista odličan vid relaksacije, bilo da se radi o knjigama, magazinima/časopisima, online sadržajima. Pronađite na policama one knjige koje su vam se najviše svidele, posvetite im ponovo pažnju.

Probudite kreativnost u sebi
Savršen način da skrenete misli sa tema ko je vas muče i okružuju je da nađete ili osmislite neki projekat. Da li su u pitanju nove police, novi raspored nameštaja, korištenje ostataka farbe, krečenje, slikanje, pisanje… Sve ono pomoću čega možete da se izrazite.

Napravite listu filmova i serija koje ste oduvek želeli da pogledate
Iskoristite višak vremena da se relaksirate. Ukoliko imate listu filmova i serija koje niste pogledali a željeli ste i nakon napornog dana pripremite sami sebi odmor.

Internet!
Ukoliko zaista imate višak vremena da se posvetite sebi dok ste u izolaciji, iskoristite to na najbolji mogući način. Sigurno postoje neke teme i oblasti za koje ranije niste imali vremena da ih izučite.

Odmarajte
Odmorite svoj duh i svoje telo. Odvojite se od telefona, računara i televizora ukoliko vam negativne vesti stvaraju stres. Radite vežbe za istezanje, vežbajte jogu, spremite zdravi obrok. Učinite sve da višak vremena koji je pred vama iskoritite za lični napredak u svakom smislu

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments