Friday, June 25, 2021
HomeArhivaŠta je važnije od privlačnosti

Šta je važnije od privlačnosti

“Budite odraz onoga što biste želeli da vidite kod drugih. Ako tražite ljubav, volite sebe. Ako tražite iskrenost, budite iskreni. Ako tražite poštovanje, pokažite poštovanje. Dobijate ono što date zauzvrat.”

Erotska intimnost i romantična nežnost su neophodne u svakoj vezi, ali postoji nešto što je za muškarca važnije od ove dve stvari.

Evo šta svaki zreo muškarac očekuje u stabilnom emotivnom odnosu:

Razumevanje osećanja

Svi znamo da je seksualna intimnost fizički izraz strasti koju imate jedni prema drugima. Ali ako se potrudite da shvatite kako se oseća vaš partner, odnos možete podići na viši nivo.

Kada počnete da slušate partnera i razumete njegova osećanja i da otvoreno razgovarate o njima, kvalitet vaše veze značajno će se poboljšati.

Razumevanje u emotivnom odnosu je kao dvosmerna ulica – ako želite da partner razume vaša osećanja, morate i vi razumeti njegova.

Prihvatanje

Često u vezi želimo da se promenimo partnerovo ponašanje. Ako stalno razmišljate o promeni partnerovih mana, nikada nećete uspeti da se fokusirate na njegove vrline.

Osoba sa kojom ste u emotivnom odnosu, želi da oseti da ga volite, prihvatite i poštujete onakvog kakav jeste. Nemoguće je izgraditi snažnu emotivnu vezu ako stalno kritikujete partnera. Osuda rađa novu osudu – ako počnete da osuđujete partnera, očekujte i da će on takav model ponašanja primeniti i na vama.

Razumljivo je da želite sa partnerom da izgradite harmoničan odnos u kojem ne postoji neslaganje, ali to će biti nemoguće ako ne prihvatite partnera.

Iako vam je teško da prihvatite partnerove mane, prihvatite nesavršenosti jedno drugog i odmah ćete primetno poboljšati odnos.

Iskrenost

Ali ako niste iskreni prema partneru, zauzvrat ne možete računati na iskrenost. Trajnu vezu je jednostavno nemoguće graditi na laži.
Stoga, ako želite ojačati vezu, samo počnite da budete odgovorni za svoje reči i obećanja. Jer čak i u slučaju neprijatnog razgovora, iskrenost će vam omogućiti da zadržite poštovanje

Svakog dana se zapitajte: “Šta sada mogu učiniti da postanem emotivno transparentna, iskrenija i da imam više razumevanja za partnera?”

Ovo je sve što se traži od vas.

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments