Friday, June 18, 2021
HomeArhivaŠta ako se JA zarazim korona virusom

Šta ako se JA zarazim korona virusom

Strah i panika u epidemiji korona virusa mogu biti vrlo opasni po celokupno zdravlje – evo kako da se oslobodite stresa u epidemiji!

Dr. Bruce Lipton, ćelijski biolog i autor knjige Biologija verovanja, koji je prošle godine gostovao u Zagrebu, o korona virusu kaže: “Ako se trudimo ostati zdravi, kvalitetno se hraniti, vežbati, piti dovoljno vode, uzimati vitamine i dodatke ishrani i izbegavamo stres (strah od virusa), čak i ako dobijemo infekciju, vrlo verovatno ćemo proći kroz nju kao kroz prehladu i/ili blagu groznicu.”

Stres oslabljuje imunitet“Ako ste ikada u životu imali prehladu ili grip, velika je verovatnoća da je ona bila rezultat infekcije korona virusom. Da, korona virus uzrokuje prehlade.

Programirani smo da verujemo da je određeni virus prehlade “smrtonosan”. Zbog tog straha otkazujemo koncerte, konferencije i sva veća događanja širom sveta. Strah nas vodi u karantine i zatvara vrata međunarodnih putovanja. U Australiji je doveo do velike pomame za toaletnim papirom, građani su ispraznili police u bojazni da će biti zatvoreni u svoje domove sa ovom infekcijom.

Koliko je zaista smrtonosna ova verzija virusa? Da, zabeleženi su smrtni slučajevi. Statistike kažu da umire oko dva posto zaražene populacije. To je gotovo jedan posto više smrtnih slučajeva nego što se pripisuje bilo kojem konvencionalnom gripu koji svet doživi. Ono što je stvarno opasno jeste strah da bi svi koji nose ovaj virus mogli umreti od prehlade. To je jednostavno neistina. Zdravlje gotovo svih žrtava ovog korona virusa već je bilo ugroženo pre zaraze.

Stres je odgovoran za čak 90 posto bolesti, uključujući srčane bolesti, rak i dijabetes. Kada je naše telo u stresu, ono otpušta hormone koji onesposobljuju odbrambeni sistem kako bi telo moglo usmeriti svoju energiju na percipirani uzrok stresa, to je poznata reakcija “borba ili beg”.

Da li je strah opasniji od virusa?

Strah od korona virusa je opasniji od samog virusa. Ako se trudimo ostati zdravi, kvalitetno se hraniti, vežbati, piti dovoljno vode, uzimati vitamine i dodatke ishrani i izbegavati stres (strah od virusa), čak i ako dobijemo infekciju, vrlo verovatno ćemo proći kroz nju kao kroz prehladu i/ili blagu groznicu.

Nadalje, dr. Lipton savetuje: “Ako imate oslabljeni odbrambeni sistem, okružite se voljenim osobama i prijateljima, prirodom i pozitivnim mislima, kao i ishranom i vitaminima koje možda već uzimate da biste očuvali svoje zdravlje. Važno je slušati svoju intuiciju o tome šta je najbolje za vas. Poanta je u tome da bez obzira ko ste i kakvo je vaše zdravstveno stanje, oslobodite li se straha i pružite sebi podršku na način koji vama najviše odgovara, od toga možete imati samo koristi.

A da li je pranje ruku dobra preventivna mera – da, naravno. To su stvari koje bismo trebali raditi i inače, bez obzira na situaciju.”

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments