Thursday, July 29, 2021
HomeOsa newsSpremaju kazne za prodavnice koje razvrstavaju odeću i igračke na "muške" i...

Spremaju kazne za prodavnice koje razvrstavaju odeću i igračke na “muške” i “ženske” Mnogi proizvođači igračaka već se prilagođavaju ovim trendovima

Kalifornija razmišlja da usvoji zakon po kom će kažnjavati sve prodavnice koje odvajaju igračke i odeću po polu.

Tako će sve radnje koje naprave ovakvu raspodelu morati da plate kaznu od 1.000 dolara ako ne isprave grešku u roku od 30 dana od dana kada prime pritužbu.

Prodavnice neće morati da menjaju proizvode koje prodaju, ali oni neće smeti da budu izloženi po tradicionalnoj podeli na muške i ženske.

Cilj ove promene je da deci ne bude bezveze da kupe igračku namenjenu suprotnom polu, ali i da im se da mogućnost da se izraze bez predrasuda.

Ovaj zakon dolazi kao posledica sve većeg zagovaranja proizvodnje polno neutralnih igračaka, jer su strogo podeljene, tvrde zagovornici ove ideje, loše i štetne po decu.

Mnogi proizvođači igračaka već se prilagođavaju ovim trendovima, pa prave igračke sa kojima mogu da se povežu moderna deca i modern porodice.

Tako je kompanija Hasbro, koja već 70 godina pravi plastičnu igračku u obliku krompira koja se zove “Gospodin krompirko”, rešila je da izbaci ovo “gospodin” kako bi igračka bila polno neutralna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular