Friday, June 25, 2021
HomeLifestyleSNEG U APRILU PO VEROVANJU IMA MOĆNU SIMBOLIKU! Priroda nas opominje, a...

SNEG U APRILU PO VEROVANJU IMA MOĆNU SIMBOLIKU! Priroda nas opominje, a sreća i blagostanje će vas pratiti POD JEDNIM USLOVOM!

Iako su se svi obradovali proleću i lepom vremenu, priroda je imala druge planove, pa je tako sve iznenadio sneg u aprilu na našim prostorima.

Iako, po statistici, u prestonici svake pete godine povremeno provejavaju pahulje u četvrtom kalendarskom mesecu, one su uglavnom prolaznog karaktera, ali opominju da Baba Martin „rep“ ume da se protegne duže nego što smo se nadali.

Sneg u aprilu
FOTO: PROFIMEDIA

Po narodnom verovanju, reč je „Babinim hukama“ koje traju od kraja marta do čak polovine aprila. Tad se može desiti da mimo reda zaduvaju hladni vetrovi i napada susnežica.

Kako je proleće oličenje novog buđenja prirode, ponovnog rađanja i postizanja harmonije, ako do toga ne dođe priroda nas opominje da pripazimo na ponašanje i počnemo da živimo u skladu kako sa prirodom, tako i jedni sa drugima, ali i sami sa sobom.

Sneg u aprilu
FOTO: PROFIMEDIA

Verovanje dalje kaže da nas sneg u aprilu podseća da razrešimo ono što nismo uradili tokom prethodnih meseci, a što nas je blokiralo da krenemo dalje. Ako to uradite, sreća i blagostanje pratiće vas u mesecima koji dolaze.

Takođe, dobar je period da započnete nešto novo, jer će biti berićetno.

Dakle, ako su vas u prethodnom periodu „lomile“ neke dileme, sada je pravo vreme da ih razrešite i da odbacite uverenja koja nisu bila korisna za vas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments