Monday, May 10, 2021
HomeEventiDijasporaSlovenačka policija kaznila mladića jer je jeo burek bez maske?! Buregdžinica: ‘Mi...

Slovenačka policija kaznila mladića jer je jeo burek bez maske?! Buregdžinica: ‘Mi ćemo platiti‘

Ljubljanska zalogajnica “Burek Olimpija” osigurala je sebi reklamu i popularnost na društvenim mrežama obećanjem da će dostavljaču hrane, kažnjenom jer je u vreme epidemije jeo na javnom prostoru, pokriti trošak globe dokaže li da je konzumirao njihov popularni burek sa sirom.

“Tražimo slavnog dostavljača hrane koji je prošle sedmice u Ljubljani platio kaznu zbog konzumiranja hrane na stubištu ispred Franjevačke crkve. Nameravamo ga pitati gde je burek kupio. Ako se pokaže da je to bio naš burek, spremni smo mu pomoći u plaćanju kazne”, objavila je poznata ljubljanska buregdžinica na društvenim mrežama.

Kako prenose slovenski mediji, ista je zalogajnica, kako se da naslutiti i iz njenog imena, jedan od partnera nogometnog kluba Olimpija, a ovih je dana besplatan burek do kraja života obećala i članovima slovenske reprezentacije, nakon što su se, odigravši nerešeno s Grčkom, uspeli plasirati u višu grupu B u takmičenju Lige nacija.

Slučaj anonimnog dostavljača hrane koji je kažnjen kaznom od 400 eura jer je u vreme ‘lockdowna’ u centru Ljubljane, u pauzi posla seo i skinuo masku navodno da bi na brzinu konzumirao jutarnji obrok, prerastao je u društveni događaj, ali i pravi politički teatar nakon što je slika tog prizora postala viralna na društvenim mrežama, a o slučaju je raspravljao i parlament.

Opozicija je spomenuti slučaj uzela kao ilustraciju tvrdnji da su neke poduzete mjere protiv koronavirusa apsurdne i preterane, a kažnjavanje diskriminatorno, jer su se u javnosti i neki političari pojavljivali bez maski. Policija pak tvrdi da je kažnjavanje bilo zakonski opravdano jer prekršitelj nije nosio masku na otvorenom javnom prostoru, kako je propisano.

Premijer Janez Janša često pak ističe da nepovjerenju prema vladinim potezima u vremenu pandemije često doprinose mediji i društvene mreže jer sve dovode u pitanje, pa se mera ne pridržava oko deset posto stanovništva, čime se ugrožava javno zdravlje svih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments