Thursday, May 6, 2021
HomeArhivaSloboda govora je ukinuta!

Sloboda govora je ukinuta!

Sloboda govora je opet na udaru, i to kao i uvek od strane onih koji se u nju najviše kunu. Govor mržnje, lažna vest, alternativna činjenica – sve odreda opravdanja pod kojom dobronamjerni znalac privremeno ukida slobodu govora da bi vas zaštitio. Najčešće od vas samih. David Icke je uvek prvi na listi, ali ovog puta brzo dolazimo i mi na red.

U vremenima instantnog pristupa informacija zaista je bizarno promatrati ostrašćenu rulju koja smatra da neko lošije od njih pronalazi potencijalnu istinu. David Icke je nakon gostovanja u ‘London Real’ showu po ko zna koji put cenzurisan. Zašto ?

Čak mu je ovo gostovanje zapravo bilo light verzija naspram nekih ranijih, kao i   retorika koja je drugačija od nastupa u istoj emisiji dve sedmice ranije – pa samim time obrazloženje po kojem je ‘opasnost javnom zdravlju’ ne pije vodu jer su i političari i stručnjaci menjali stavove i u više navrata u istom vremenskom roku.

Tu dolazimo do ključnog problema u kojem za cenzure nije bitno šta se govori već ko govori. Ista ekipa koja ne može smisliti Ickea navijala je da Boris Johnson ‘podlegne virusu’ i tužno komentarisala Trumpov negativan test. A ekspertni timovi imaju nepovredivo pravo postavljanja ‘mainstream’ standarda istine u određenom trenutku dok se bilo kakva opozicija cenzuriše te gubi licence.

Dok svi ostali neće snositi nikakvu odgovornost šta god da se desi. Pa ne čudi što visokoprofilni naučnik u svega sedam dana od ‘virusa nalik gripi’ dolazi do ‘najveće opasnosti po čovečanstvo od Španske gripe’. Kojoj pridev ‘špaska’ dobro zvuči dok je ‘Kineska gripa’ politički nekorektan naziv za virus kojem su morali izmisliti neutralno ime. Bombardovanje statistikama, anketama popularnosti političara, u najmanju ruku profesionalno upitna strategija proglašavanja mrtvih, zabrana rada, policijski čas…

Sve elementi koji izazivaju strah i psihozu usred već ostvarenog društvenog konsenzusa samoizolacije. Nocebo je termin koji opisuje suštu suprotnost poznatog placeba, moment u kojem osoba dobije ono što očekuje – u ovom slučaju negativniji efekt od objektivnog. Neko vam ništa ne stavi u piće i slaže da je droga, a vi osetite njeno delovanje.

Zlobnici bi u ovo uključili i propuh, uroke ili stigme. Ako vam svakog dana govore da će čitav svet završiti u dubokoj depresiji, pandemiji i smrti, postajete deo tog zlogukog proročanstva. Virusi, mobilne mreže i zavere su samo sredstva. A kao najpopularniji nocebo današnjice naučnici prigodno promovišu ‘probleme od elektromagnetskog zračenja’. Ono je nevidljivo, apstraktno, prosečan čovek ne poznaje fiziku, kao ni poređenja sa drugim objektima zračenja u svojoj blizini, antene se postavljaju netransparentno, problem može biti i nefizički. I tu u priču ulazi wi-fi, a posledično i 3G, 4G i 5G mreže. Nešto ranije i mobiteli. Facebook, Google i YouTube su kompromisno odlučili pogasiti sve izvore promovisanja uzročno-posledične veze koronavirusa i 5G mreže. A i ranije su zapravo suspendovali uputstva IARC-a (Međunarodna agencija za istraživanje raka) kojom je bežična radijacija svrstana u ‘Grupu 2B’, odnosno potencijalno rizično i kancerogeno zračenje za čoveka. Dodatnu stavku o ‘nužnosti studije o dugotrajnom efektu bežičnih uređaja na ljudski organizam’ niko nije ispunio, a danas je politički izbrisana. Postavljanje baznih stanica isto tako zavisi o pojedinačnim pravilnicima država pa negde moraju biti van naseljenog područja, a negde su tik do nečijeg balkona. To nisu teorije zavjere već objektivni i naučno korisni predlozi. Mobitele se ionako ne treba držati u džepu i pored glave tokom razgovora. 1996. odlučeno je kako će frekvencije bežične tehnologije varirati od 0 do 300 GHz, a sve ispod ili iznad smatraće se potencijalnim EM oružjem.

U Švicarskoj je zbog svega izbio pravi kantonski rat – istraživanje agencije ASUT nije potvrdilo opasnost zračenja ni u jednoj od nabrojanih stavki no narod je pre provedene studije referendumom zabranio postavljanje. Ko je u pravu? Neoluditima i državi smo samo ‘korisni idioti’ Istina je da je ovakav način aplikacije 5G mreže prvenstveno politička odluka. Rat Trumpa i Huaweia, borba protiv kineskog uticaja na Zapadu, naftaši protiv tehnologije bez fosilnih goriva. Zato su u početku zapostavljene studije o štetnosti da bi se to moglo uzeti kao argument protiv postavljanja mreže. Dok EU i SAD sami ne razviju mrežu i tako zadaju udarac Kini. A onda se mreža brzinski implementira da bi se dostigli Kinezi, a studije odjednom nisu ni potrebne. Narod koji ne razume pozadinske igre nalazi se u sredini i počinje otpor. Rusija putem svojih medija nastavlja s anti-5G kampanjom (kancerogenost, neplodnost, autizam) dok je 5G već kod sebe postavila u saradnji s Huaweiom. A zanimljivo je da se svi koji su zagrizli udicu i dalje desecima godina koriste mobitelima, kućnim Internetom i, najnovije, dronovima. Upravo su oni uz autonomne jedinice (od automobila do automata i robota) najveći razlog zašto se ova tehnologija i uvodi. A za razliku od legendarnog antitehnološkog luditskog pokreta, neoluditski je u svojoj srži licemjeran – bore se protiv tehnologije. Tehnologijom. A u društvu cenzure, kontrolisanog protoka informacija i centralizovane baze podataka upravo će neoluditi postati gerilci u borbi protiv sistema koji će iskoristiti protiv samog sebe. Baš kao što sistem koristi nas kao ‘korisne idiote’. Jedno je sigurno – ni totalitarna država ni neoluditi neće nas odvesti u prostranstva svemira. A za to nam neće biti krivi ni virusi, ni generacije mobilnih mreža, ni političari. Već mi sami…

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments