Thursday, November 26, 2020
Home Eventi Dijaspora Selma Adžem očarava na prvo slušanje

Selma Adžem očarava na prvo slušanje

Selma Adžem je mlada muzička umjetnica porijeklom iz Goražda. Izbijanjem rata u Bosni i Hercegovini 1992. godine bila je prisiljena napustiti svoju državu i s porodicom izbjeći u Salzburg (Austrija). Njen muzički talenat brzo je prepoznat u Austriji, Njemačkoj i Bosni i Hercegovini. Na muzičkoj pozornici Evrope sebi je polako prokrčila put. Glavni razlog za to je naravno njen izuzetan glas.

Krajem 2011. godine Selma se preselila u Englesku i pridružila se svom momku, gdje je u Šefildu, u studiju “Yellow Arch”, snimila prvi album, na kojem se našlo 12 numera. O tom projektu Selma je svojevremeno izjavila:

-Taj album se zove ‘Special To Me’ (engl. Poseban za mene), zato što je cijeli projekt toliko bitan za mene kao umjetnicu i osobu i zato što su ljudi koji su mi pomagali isto posebni za mene. Prateći bend na albumu su stvarno fenomenalni muzičari. Dugo mi je trebalo dok sam našla tako talentovane i dobre momke.

U sav raskoš Selminog talenta, najbolje se možete uvjeriti kada poslušate njen očaravajući glas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Četiri modne greške zbog kojih izgledate starije

Postoje sitne greške koje pravimo pri oblačenju i kombinovanju odjeće zbog kojih možda ostavljate drugačiji utisak od onog koji ste željeli.

Megan Markl izgubila bebu

Megan Markl je otvorila dušu i otkrila kako je u julu ove godine izgubila bebu.Za New York Times...

Prvi Srbin koji je imao harem: Čuveni srpski vojvoda usred Karađorđeve države imao 42 žene

Milenko Stojković bio je srpski vojvoda tokom Prvog srpskog ustanka. Najveći slavu...

Recent Comments