Saturday, May 8, 2021
HomeArhivaSANJA JOSIĆ Nije muzika za svakoga

SANJA JOSIĆ Nije muzika za svakoga

Mlada i veoma talentovana Šapčanka kojoj je muzika ušla u krv jako rano, otkriva premijerno za Orange Star kakvi su joj planovi za budućnost, kao i svoja prva iskustva na estradi.

Moj talenat za muziku uočili su moji roditelji kada sam imala samo pet godina, pošto su se bavili muzikom, mama, kao tadašnji profesor harmonike u muzičkoj školi, odlučila je da me sa šest godina upiše na klavirski odsek. U Šapcu sam završila osnovnu i srednju muzičku školu i jako sam nostalgična za tim periodom odrastanja, uvek ga se sa puno ljubavi sećam.

Navikli smo na pompezne priče kada je posao muzičara u pitanju, mnogi pominju da su od samog starta bili prepoznati i sarađivali sa velikim zvezdama, pa je Sanjina priča pravo osveženje:

Moj prvi nastup je bio sa srednjoskolskim drugovima. Radili smo matursku proslavu. Osećali smo se sjajno, u to vreme nikom nije bilo bitno da li ćemo postati zvezde, već što sviramo vršnjacima pesme koje volimo.

Sanja je svakako devojka od koje možemo čuti priču iz drugog ugla, bez metaforike koja je neizbežna, ali sa puno iskrenosti i začinjena uspehom kakav ova pevačica nije sanjala. Njeni uzori sa početka, što se tiče domaće scene, bili su Dragana Mirković, koju izdvaja kao nekog ko je uspeo na način koji ona smatra bliskim sebi, da svako ko je u muzičkim vodama na tome može da joj pozavidi.

Pevački uzori su mi bili potpuno različiti iz razloga što sam se kao mala školovala za klasičnu muziku. U mom domu se slušala narodna muzika, a kao svaki tinejdžer imala sam svoj ukus, tako da sam obožavala Aretu Frenklin, Majkl Džeksona i Draganu Mirković. 

Od pevača sa našeg područja najviše cenim Draganu Mirković, jer je to žena inzvarednih glasovnih mogućnosti, koja je, po mom mišljenju,  zadržala svoj privatni život za sebe, a karijeru gradila na način da svaka današnja “zvezda” može samo da joj pozavidi.

Što se tiče saradnji sa domaćim pevačima, kao izuzetnog čoveka izdvaja Miru Škorić koja se pokazala kao izuzetan saradnik i osoba koja je potpuno rasterećena svog statusa i nije obolela od popularnosti.

Posao muzičara je možda teži od drugih u smislu da se dosta putuje, pa samim tim ste u situaciji da menjate mesta prebivališta kao mlađi, ili se drugačije organizujete privatno, oko dece, ako ih imate u kasnijem dobu. Naravno, tu je i dosta neprospavanih noći, ali, kao i svaki posao – ima svoje prednosti i mane – na kraju krajeva, ne može svako to da radi, niti prija svakom.

Od aktuelnih projekata izdvaja novu pesmu Bezobrazna o kojoj nije htela previše da otkriva, jer se uskoro očekuje njena premijera na malim ekranima, a mi joj u ime cele ekipe Orange Star-a želimo puno sreće i uspeha u budućnosti.

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments