Thursday, May 13, 2021
HomeOsa newsStrane vestiŠAH-MAT: Česi registrovali kafiće kao odbore političkih stranaka i primaju goste! VLAST...

ŠAH-MAT: Česi registrovali kafiće kao odbore političkih stranaka i primaju goste! VLAST IM NE MOŽE NIŠTA…

Donjji dom češkog parlamenta produžio je danas vanredno stanje u zemlji do 14. februara, nedelju dana kraće nego što je vlada želela, dok pokušava da održi mere za suzbijanje infekcija korona virusom.

Produžetak, “proguran” uz podršku ekstremističke Komunističke partije, pruža vladi pravni osnov za neke mere poput ograničenja okupljanja i kretanja ili privremenog zatvaranja preduzeća, prenosi Rojters.Zemlja sa 10,7 miliona stanovnika bila je jedna od najteže pogođenih pandemijom u svetu sa 14.973 smrtnih slučajeva do sada i preko 150 smrtnih slučajeva većinu dana ovog meseca, a mnogo je bolnica potpuno popunjeno.

Inicijativa ugostitelja “Crkao pas” uspela je da nadmudri vlast i rigorozne mere vlade tako što su odlučili da osnuju političku strnaku.

Naziv stranke je “Otvorićemo Češku”, restorani, kafići, koji žele da primaju mušterije biće registrovani kao lokalne ćelije, u kojima članovi i simpatizeri stranaka održavaju sastanke

„Bilo koji restoran koji se prijavi dobiće registraciju kao ćelija političke stranke. Održavaće se sastanci, a gosti će biti članovi naše političke stranke. Sastanci lokalnih skupština, političkih partija i parlamenta izuzeti su iz zakona o vanrednim situacijama“, rekao Jirži Janeček jedan od osnivača inicijative.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments