Wednesday, July 28, 2021
HomeOsa newsEkonomijaRUSKI EKSPERT: Sledi krah – Svetska finansijska elita će morati da pristane...

RUSKI EKSPERT: Sledi krah – Svetska finansijska elita će morati da pristane na Putinov scenario

Dolazak na vlast demokrate Džo Bajdena u SAD-u, ukazuje na to da je globalna finansijska elita prihvatila jednu bitnu realnost – globalna ekonomija nalazi se na rubu propasti. Ekonomista Mihail Hazin uveren je u to.

Stručnjak ne sumnja da će se u bliskoj budućnosti Sjedinjene Države, kao i ostatak sveta, suočiti sa kolapsom na tržištima.

To uglavnom sledi kao posledica činjenice da je Džo Bajden postao novi šef Sjedinjenih Država.

Da se desilo da je bivši predsednik Donald Tramp uspeo da bude reizabran za drugi mandat, ovaj proces bi bio kontrolisan i ne tako brz, rekao je Hazin.

Budući da je Bajden dobio dozvolu boravka u Beloj kući naredne četiri godine, kolaps globalne ekonomije neće biti usporen.

I što je najzanimljivije, primetio je stručnjak, američko vrhovno rukovodstvo je toga svesno. Amerikanci shvataju da se kapitalistički model vlasti potpuno iscrpeo i da više nema šta da ponudi.

Pored toga, pandemija koronavirusa i neviđene finansijske inekcije neobezbeđenog novca takođe ne daju razlog za optimizam.

Simboličan je i govor ruskog predsednika Vladimira Putina na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Prema rečima ekonomiste, ruski lider je u tako teškom vremenu jedan od retkih političara koji je u stanju da međunarodnoj zajednici ponudi alternativu kapitalističkom modelu razvoja i sve ukazuje na to da će svetska finansijska elita pristati na takav scenario.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular