Monday, May 10, 2021
HomeArhivaReč urednika

Reč urednika

Jeste li se ikada upitali šta je to karmička ljubav? Kada se pojavi osoba koja nam izmakne tlo pod nogama, kada se nađemo u nedoumici šta je to dešava.

Da vas je sudbina spojila, to zaista i stoji, ali to nikako ne znači da je ovo veza koja je predodređena za uspeh, brak, decu, zajedništvo dok vas smrt ne rastavi. Jer, karma je kučka, bar tako kažu, i donela vam je tu osobu iz razloga da bi dug bio vraćen i namiren. A kakav će to dug biti, to već zavisi od toga kakvi su vaši odnosi bili u prethodnim susretanjima, u prethodnim životima. 
A kako uopšte počinju te karmičke veze? Verovali ili ne, uvek ima naznaka da se pojavljuje osoba koja vuče sa sobom karmičku konotaciju. Neki put sanjamo čudne, neobične snove, obično povezane sa vodom, jer voda je univerzalni simbol za osećanja, danima pre susreta imamo taj neki osećaj da nešto samo što se nije dogodilo i onda se desi. Obično posle kažemo da smo se sa tom osobom nekako prepoznali odmah, na prvi pogled, na prve izgovorene reči. Tako nam je lako da pričamo, kao da se znamo sto godina unazad, kao da smo nastavili neki davno započeti razgovor i odmah se javljaju ne samo leptirići u stomaku, već prava fatalna privlačnost. Odjednom smisao življenja postaje biti sa tom osobom, sve druge stvari nekako odlaze u zapećak, mi živimo, radimo, jedemo, spavamo, dišemo sa samo jednom mišlju u glavi – biti sa tom osobom. I sve kreće kao u bajci, na sedmom smo nebu, ispunjeni novom ljubavlju koja nam je ulepšala život. Ali na žalost, kada je karma u pitanju, bajke traju jako kratko. Obično je karmička ljubav povezana sa teškoćama, i od vas i te osobe zavisi kakve će to teškoće biti. Ili ljubav nije uzvraćena, ili okolina nema razumevanja za ovaj tip veze, pojavljuju se kulturološka, socijalna, verska ili pak porodična onemogućavanja, poenta je da se sa ovom osobom ne može uspostaviti čvrst i stabilan odnos bez obzira na to koliko truda se ulaže. Različita su mišljenja da li treba bežati od ovakvih veza ili se u potpunosti prepustiti. Samim neodustajanjem i nesebičnim davanjem ljubavi čak i onda kada ste svesni da je realizacija veze skoro pa nemoguća vi čistite svoju karmu i oslobađate se načinjenih dugova. A kako se završavaju ovakve veze? Opet, poenta je u tome kolika je šteta načinjena u prethodnim životima, jer se neke karme ne mogu iščistiti kroz jedno bivstvovanje, već se prenose iz života u život. Znak da je dug otplaćen je prestanak loših emocija, nestajanje mržnje, osujećenosti i patnje, trenutak kada onog drugog možete pogledati u oči ili samo sa beskrajnom ljubavlju ili sa osećanjem prijateljstva i sećanjem samo na lepe momente. Znači, karmičke veze se završavaju ili potpunim predavanjem jednog bića drugom ili rastajanjem bez loših sećanja i osećanja, jer dokle god ih ima, dug nije plaćen u potpunosti.

I da rezimiramo – treba li se uplašiti kada ste u karmičkoj ljubavnoj vezi ili ne? Prosto rečeno – neko ko je već jednom nekada bio deo vaše sudbine se pojavio opet i trebalo bi se prvenstveno radovati što vam je Univerzum dao mogućnost da postanete bolja osoba i skinete sa sebe deo tereta koji nosite.
Svrha svake duše bi trebala da bude da se vrati svom Tvorcu, a to može učiniti samo ako je čista i oslobođena svih negativnosti koje je napravila sebi ili drugima na svom putu. Kažu da je Ljubav zakon, jedini i univerzalni, pa bi se tog zakona trebalo i pridržavati – ukoliko postoji ljubav prema nekome, dajte je nesebično, bez kalkulisanja i razmišljanja da li će vam biti uzvraćena ili ne. Time ćete prvenstveno postati vi kao osoba bolji a ujedno i bogatiji za jedno novo iskustvo koje će oplemeniti vaše buduće akcije i život.

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments