Tuesday, December 1, 2020
Home Arhiva Reč urednika

Reč urednika

Luksuz nisu ni šminka ni restorani ni visoke štikle. Pravi luksuz je živeti kako ti se sviđa. U udobnim čizmama i bojom ruža koji ti se sviđa ili potpuno bez šminke. Jesti ono što voliš, družiti se s onim s kim ti je lepo, biti zajedno iz ljubavi, a ne zbog osećaja dužnosti.

Naučite odbaciti nepotrebno, ono što je postalo zastarelo i istrošeno, ali čuvajte ono volite. Petogodišnja kćerka moje prijateljice celi svoj mali život nosi u goste svoju kašičicu. Može sebi dozvoliti luksuz da jede kašikom koja joj se sviđa. Njena majka se toga stidi i svaki se put pokušava opravdati.

Luksuzan život nije „zato što ti to zaslužuješ“, već zato što je ta stvar tebe dostojna. Šoljica koju ti je poklonila sestra. Tatina majica, u kojoj je tako ugodno spavati. Kolač po maminom receptu. Poljubac voljenog čoveka. Zanimljive knjige. Dobri filmovi. Omiljene pesme. Sveža posteljina. Čist stan. Život koji si sama izabrala.

Luksuzan život nije nerviranje kada nešto ne ide kako treba. Čarape ti se mogu pokidati. Testo može ne narasti. Prijatelji ne žele gledati tvoj omiljeni film. Voljena osoba može te napustiti. Možda ne dobiješ unapređenje na poslu. Svašta se može desiti.

Ako ti nešto ne uspeva, to nikako ne utiče na tvoju vrednost. To samo znači da trenutno ne ide sve kako želiš.

Luksuzan život znači imati mogućnost izbora. Da zakrpaš pokidane čarape ili da kupiš nove. Baciš kolač i naručiš pizzu ili da pokušaš ispeći drugi. Da sama gledaš film ili da pođeš s prijateljima u kafić. Da se prepustiš ili boriš. Potražiš novi posao ili revidiraš svoje ciljeve na starom.

Luksuzan život je živeti po svojim pravilima. Ići ka svojim ciljevima. Ne tražiti opravdanja. Ne podilaziti. Ne pravdati se za svoje izbore, svoje snove, interese.

Moći reći: Ne može tako sa mnom.

I reći: Može mi se.

- Advertisment -

Most Popular

Rečenica princa Čarlsa koja je zauvek povredila princezu Dajanu

Brak princeze Dajane i princa Čarlsa bio je daleko od savršenog, a kada bi morao da se opiše jednom rečju, najbolje bi...

Blogerka iz Zambije objavila video o muškarcima sa Balkana, a posebno joj se sviđaju Srbi

Blogerka iz Zambije Patriša Kaunda u svom poslednjem videu govorila je o muškarcima sa Balkana, konkretno iz Srbije.Patriša...

Klima se jedan od najdugovečnijih brakova Holivuda: Sindi Kraford pred razvodom?!

Supermodel iz 90-ih, Sindi Kraford i njen četiri godine mlađi suprug Rendi Gerber, vlasnik fabrike tekile i distributivnog lanca, u braku su čak 22 godine,...

Zoran Kesić: Poraz Dodika u Banjaluci. Može nam neko nešto, nismo jači od sudbine (VIDEO)

Smak Zoran Kesić se u novoj epizodi "24 minuta" bavio i Dodikovim porazom u Banjaluci za gradonačelnika Banjaluke.. lidera se nastavlja...

Recent Comments