Saturday, December 5, 2020
Home Arhiva Prvi Infinity bazen s pogledom od 360 stepeni u Londonu

Prvi Infinity bazen s pogledom od 360 stepeni u Londonu

Kompanija Compass Pools ima dobre vesti za sve ljubitelje visina i plivanja. Nedavno je najavila novi dizajn bazena koji izaziva vrtoglavicu – prvi beskonačni bazen s pogledom od 360 stepeni koji će biti postavljen na soliteru u Londonu.

Infinity London će biti prva i jedina zgrada na svetu koja će imati ugrađen ovaj vrhunski dizajniran bazen. Bazen će biti položen na vrhu solitera od 55 spratova i omogućiće ljudima da plutaju na visini preko 200 metara iznad Londona s neometanim pogledom na grad.

Kompanija kaže da će bazen biti izrađen od levanog akrila, a ne od stakla, kako je uobičajeno, a materijal je odabran nakon pažljivog razmatranja. Naime, ispostavilo se da levani akril ima istu talasnu dužinu kao i voda, što omogućuje da bazen izgleda potpuno čisto.

Dalje, pod bazena će takođe biti transparentan tako da će ljudi u zgradi moći videti plivače koji plivaju iznad.

Kao što možete videti na fotografijama, ulaz u bazen je skriven i sigurno se pitate kako će se u njega ulaziti?  Plivači će pristupiti bazenu kroz rotirajuće spiralno stubište koje funkcioniše kao vrata podmornice. Izlazi s dna bazena kada neko želi ući ili izaći. Ali to nije jedina jedinstvena tehnologija bazena. Dizajneri su pronašli način kako sprečiti vetar da ne odnosi vodu na ulice pomoću ugrađenog anemometara za praćenje brzine vetra, koji je povezan s računalnim upravljačkim sistemom zgrade koji će takođe voditi brigu o temperaturi vode.

Osim toga bazen uz zapanjujući pogled ima i sistem osvetljenja koji će zgradi pružiti izgled svetlucave svetiljke na vrhu.

Iako tačan datum izgradnje bazena još nije jasan, ako stvari prođu dobro, počeće 2020. godine.

- Advertisment -

Most Popular

TANJA SAVIĆ POTVRDILA DA SE POMIRILA S MUŽEM! Mesecima ga je OPTUŽIVALA, a sad preokret: Tačno je, to smo uradili zbog SINOVA!

Pevačica Tanja Savić otkrila je da se pomirila sa mužem Dušanom Jovančevićem, kog je pre osam meseci optužila da je kidnapovao njihove...

Kinezi ovladavaju tehnologijom za modifikovanje vremena

Kineske vlasti planiraju da drastično prošire eksperimentalni program za modifikovanje vremenskih prilika tako da pokrije površinu od 5,5 miliona kvadratnih kilometara.

Ova godina je bila velika učiteljica života za sve nas

Ova 2020. godina je, prije svega zbog korona virusa, za mnoge postala omražena, a slikovito je opisala Sanja Marinković.

Recent Comments