Thursday, July 29, 2021
HomeOsa newsStrane vestiPrinc Čarls postao modni dizajner

Princ Čarls postao modni dizajner

Britanski prijestolonasljednik, princ Čarls, koga su muški magazini, poput Esquirea i GQ-a, mnogo puta proglašavali najbolje odjevenim muškarcem na svijetu, predstavio je svoju kolekciju odjeće.

Kako prenosi portal noob.ba, za nasljednika britanskog trona mnogi kažu da je ikona stila, pa ne čudi što je 71-godišnji princ od Velsa odlučio da na svoj način zagazi u dizajnerske vode.

Svijetu je predstavljena kolekcija Modern Artisan koju čini 18 luksuznih odjevnih predmeta, deset ženskih i osam muških od najkvalitetnijih prirodnih materijala, a napravljenih prema načelima održivosti koji princ zagovara u svim područjima života.

Kada je odjeća u pitanju, kako je rekao britanskom Vogu, njega užasava “brza moda”, gdje se odjeća naveliko kupuje i baca.

Rekao je da on više voli da popravlja i prepravlja, nego da baca stvari iz ormara.

Kaputi, jakne, sakoi, košulje i pantalone iz kolekcije nastali su kao dio projekta Modern Artisan koji je finansirala organizacija The Prince”s Foundation u saradnji s italijanskim Yoox Net-A-Porterom, putem čijih će onlajn stranica odjeću s potpisom britanskog princa moći i da kupe zainteresovani.

Ideja ove dugoročne saradnje je da se ojačaju tradicionalne vještine u proizvodnji odjeće i u Velikoj Britaniji i u Italiji.

Sva zarada od odjevnih predmeta “napravljenih da traju cijeli život i duže” biće uložena u programe obrazovanja mladih ljudi u području tekstila kroz Prince”s Foundation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular