Saturday, May 8, 2021
HomeLifestyleFilmOvo su filmovi kojima se predviđa uspeh na predstojećoj dodeli Oskara! Ove...

Ovo su filmovi kojima se predviđa uspeh na predstojećoj dodeli Oskara! Ove godine, okolnosti su drugačije po pitanju filmskih nagrada, te su tako mnogi najavljeni blokbasteri odloženi, a filmovi alternativne produkcije i striming naslovi preuzimaju svetlo reflektora.

Sama dodela oskara odložena je na 25. april ove godine, a od kojih filmova se dosta očekuje po pitanju nominacija i nagrada, saznajte u nastavku.

 

Nomadland

 

Film možda nije za svakoga, ali fenomenalni kadrovi i odlična gluma dvostruke oskarovke Frensis Mekdormand već su privukli puno pažnje. Postao je prvo ostvarenje u istoriji koje je nagrađeno kao najbolje na festivalu u Veneciji, a potom i u To

 

rontu. Priča inače prati ženu koja odluči da putuje naširoko i nadugačko Sjedinjenim Državama nakon što izgubi sve.

Mank

 

Dejvid Finčer još uvek nije osvojio Oskara za režiju, a mnogi veruju da će se to promeniti nakon ovog filma. Pratimo scenaristu Hermana Dž. Mankevica u toku procesa stvaranja legendarnog filma Građanin Kejn, a u naslovnoj ulozi gledamo uvek odličnog Gerija Oldmana. Crno-beli izgled autentično dočarava atmosferu.

One Night in Miami

 

U okviru pokreta za jačanje crnačkih prava, ovaj film mogao bi da naiđe na dobre reakcije. To je rediteljski debi glumice Redžine King, u kome se u jednoj prostoriji nalaze četvorica ljudi značajna za crnačku istoriju, među kojima su Malkolm X i Kasijus Kles (uskoro Muhamed Ali). Oni razgovaraju o svojim ulogama u pokretu za ljudska prava tokom turbulentnih 60-ih godina prošlog veka.

The Trial of the Chicago 7

 

Aron Sorkin okupio je sjajnu postavu, između ostalih Edija Redmejna, Marka Rajlensa, Frenka Langelu, Sašu Barona Koena i Majkla Kitona, i ispričao istinitu priču o napetom suđenju borcima za ljudska prava. Sve je povezano sa protestima oko rata u Vijetnamu, ali činjenica da se film dešava u sudnici ne umanjuje njegovu dinamiku.

Minari

 

Korejska varijanta „američkog sna“ u priči o porodici koja se seli iz Koreje u Arkanzas i pokušava da se navikne na novi život u seoskim uslovima. Film je odlično prošao na Sandensu, a prošlogodišnja pobeda Bong Džun-Hoa pokazala je da se korejski filmovi sada uzimaju mnogo ozbiljnije kao kandidati za nagrade. Vrhunski i hipnotički saundtrek.

Ma Rainey’s Black Bottom

 

Poslednja uloga Čedvika Bouzmena u ostvarenju koje prati stvarnu ličnost, veoma uticajnu tamnoputu pevačicu Ma Rejni u fenomenalnom tumačenju Vajole Dejvis mogla bi da mu donese posthumnog Oskara. A i Oskar za glavnu žensku ulogu uopšte ne bi bio nezaslužen.

The Father

 

Ovom filmu predviđaju bar jedan Oskar još od pojave prvog trejlera, a sve to se nastavilo i nakon njegove premijere na festivalu Sandens prošle godine. Entoni Hopkins i Olivija Kolman glume oca i ćerku čiji odnos se menja usled njegove sve jače demencije. Film koji ostavlja jak utisak i neće vas ostaviti ravnodušne po završetku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments