Wednesday, May 12, 2021
HomeLifestyleOVE 3 BILJKE TREBA DA IMA SVAKI DOM: Stara verovanja kažu da...

OVE 3 BILJKE TREBA DA IMA SVAKI DOM: Stara verovanja kažu da teraju ZLE DUHOVE, a uz to savršeno mirišu i cvetaju

Biljke svaki prostor oplemene, ulepšaju, budu divna dekoracija, a uz to i prečišćavaju vazduh. Pojedine su opasne za kućne ljubimce, ali ove koje smo izdovijli za vas su totalno bezopasne. Ne samo da su savršena dekoracija za dom i baštu, već rasteruju negativnu  energiju i povoljno utiču na raspoloženje ukućana.

Ove 3 biljke će se savršeno uklopiti uz svaki dom, a vi se potrudite da bar jednu imate.

Bosiljak

Ova biljka je savršen dodatak svakom jelu, a uz to divno miriše i dekoriše prostor. Proleće je pravo vreme da ovu biljku posadite, a mnogi smatraju da on tera zle duhove. Drevna verovanja kažu da ukoliko zapalite grančicu bosiljka u svom domu, on predivno miriše i tera negativnu energiju. Bosiljak je višenamenska biljka, a vi ga što pre nabavite i u svom domu.

Ruzmarin

Ovu biljčicu ne bi bilo loše da imate ukoliko ste započeli novi biznis ili upoznali novu ljubav. Stara verovanja kažu da on olakšava početak, privlači ljubvav i požudu, a pored svega i podstiče dobro raspoloženje. Preporučuje se da se ruzmarin gaji kao sobna biljka, koja ima lepu stabljiku i divan miris.

Lavanda

Jedna od najlepših biljki ikada jeste lavanda. Ona pleni svojim očaravajućim mirisom, a uz to i podstiče raaspoloženje. Blagotvorno deluje i protiv nesanice, mnogi je koriste u borbi protiv depresije i nervoze. Možete je imati kao sobno bilje preko zime, a tokom leta je izbacite napolje. Brzo se širi, pa je možete i u zemlju posaditi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments