Sunday, August 1, 2021
HomeLifestyleModaOvako se to radi: Tom Ford ozbiljno shvata šta je trend i...

Ovako se to radi: Tom Ford ozbiljno shvata šta je trend i deluje odmah!

Održiva moda nije više samo priča i ideja, odriva moda počela je ozbiljno da se shvata i da se u tom pravcu dela, a neki su značaj ove priče shvatili malo bolje i brže od ostalih. Jedna od tih osoba je i veliki Tom Ford. Nije prvi put da kada govorimo o odvažnosti i iskoraku, Tom Ford bude prvi i rizikuje. Takođe, čini se da mu odvažnosti, ali i prepoznavanja onoga što može postati ozbiljan trend (za promenu toliko zdrav, da nam je pomalo skaradno da reč trend koristimo u istoj rečenici) i dalje ne manjka.

Poznati dizajner i kreativni direktor sa modnim stažom dužim od tri decenije, zasigurno zna šta radi kada na tržište plasira sat izrađen od 35 plastičnih flaša, iako se možda čini da to nije nikakva super genijalna ideja.

Naime, zabrinut zbog podatka da će do 2050. godine u okeanu biti više plastičnih flaša nego riba, poznati dizajner danas je na tržište plasirao eco friendly ručni sat, načinjen od 35 komada plastičnih flaša.

I to nije sve.

Istovremeno, Tom je plasirao društveno odgovoran konkurs koji inspiriše i motiviše – milion dolara za razvijanje najinovativnijih modnih alternativa od plastike.

Čekamo da vidimo ko će ispratiti ovaj veliki i hrabar potez, a poprilično smo sigurni da će to biti mnogi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular