Friday, June 25, 2021
HomeArhivaOdmor na Italijanski način

Odmor na Italijanski način

Suvlasnik Orange star magazine Admir Mešić i ovu zimu iskoristio je za aktivan odmor. Ove godine izbor je pao na fantastično mondensko skijalište u Italiji.Većina ljudi odmor zamišlja kao leškarenje na plaži i kupanju u toplom moru, ali postoje i istinski avanturisti , kao naš Admir, koji prosto obožavaju zimske sportove.

Italija se nalazi na jugu Evrope. Teško je izdvojiti po nečemu Italiju kada se zna da je to zemlja umetnosti, muzike, mode. To su samo neke od stvari po kojima je Italija poznata, a da bi se bolje upoznala ova prelepa mediteranska zemlja morate izdvojiti vreme i otići na letovanje ili zimovanje baš u Italiju. Geografski, podeljena je na Severnu, Centralnu, Juznu Italiju i ostrva.Obuhvata Apeninsko poluostrvo, kao i ostrva Elbu, Sardiniju, i Siciliju. Ova prelepa mediteranska zemlja jedinu kopnenu granicu ima na severu, gde se graniči sa Francuskom, Slovenijom, Švajcarskom, Austrijom. Od Veneta na severu, Emilije Romane u centru, do Pulje i Sicilije na jugu, svaka od dvadeset regija Italije razlikuje se po svom jeziku, istoriji, hrani i mentalitetu. Prema Unesco-u, dve trećine svetskog istorijskog i kulturnog blaga nalazi se u Italiji.

Najveći i glavni grad je Rim. Večni grad, kako ga nazivaju, Rim ima 2,7 miliona stanovnika i veliki je kulturni i turistički centar. Decenijama Rim predstavlja nezaobilaznu i večito popularnu turističku destinaciju, dok Italija spada u najposećenije zemlje sveta, sa preko 45 miliona turista godišnje. U srcu grada je i sedište Svete stolice – nezavisna država, Vatikan. Osim Vatikana u sastavu Italije nalazi se još jedna nezavisna država, San Marino. Drugi veći gradovi i veoma važni centri italijanske kulture i istorije jesu Milan, Napulj, Torino, Palermo, Đenova, Bolonja, Firenca, Venecija…

Planirate li letovanje ili zimovanje u Italiji? Sve jedno je, jer ova prelepa zemlja nudi pregršt aktivnosti koji će vam ostati u dugom sećanju kao i našem Admiru koji nam je ustupio prelepe fotografije sa svog nezaboravnog putovanja.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments