Friday, June 25, 2021

O nama

Filantropska misija OrangeStar agencije

Filantropija ili čovjekoljublje je dobra volja da se pomogne bližnjem svome. Dok se nekada pod filantropijom podrazumijevao religiozni zahtjev i vrlina, danas se podrazumijeva aktivan napor da se promoviše ljudska dobrobit.

Upravo taj pojam – akivan napor je najznačajnija karakteristika za OrangeStar Agency u misiji promovisanja dobrote, plemenitosti, talenta, vrline, kao i vrijednog i poštenog rada među ljudima ma gdje oni bili i odakle god da potiču. Kao neprofitna organizacija sa višedecenijskim životnim vijekom iza sebe OSA se izborila za status bastiona ljudskih vrijednosti koje teško opstaju u svirepom, kapitalističkom svijetu.

OSA je nezavisno udruženje altruista koji su se prije gotovo dvadeset godina izdvojili kao grupa istomišljenika, a koji su došli na ideju da svoje profesionalno i lično iskustvo pretoče u zajednički projekat koji i danas živi i raste.

Projekat OSA NEWS ima za cilj da poveže muzička, scenska, književna, sportska zbivanja, gdje je poseban akcenat na ljudima sa balkanskih prostora kao i arapskog, afričkog i latino – američkog svijeta. Na taj način, ne samo da umjetnicima pružaju podršku u radu nego se radi i na povezanosti dijaspore sa matičnim regionima, kako balkanskih zemalja, tako i ostalima.

Misao vodilja OSA je kako biti bolji čovjek, jer bolji čovjek može se postati samo onda kada ljudsko biće pomogne prvo sebi, a onda iz tog iskustva i drugima.

Danas OSA uveliko učestvuje u predstavljanju grupa i pojedinaca širokom auditorijumu i na pravi način daje svoj doprinos u medijskom formiranju njihovog lika i djela. Treba posebno naglasiti da u projektima koje OSA stvara uvijek postoji tendencija da se održi kontakt sa tradicijom i korijenima, kao bitnim faktorom svakog čovjeka.

S ponosom se može reći da je OSA jača nego ikad, da djeluje na svim meridijanima, da iza sebe ima nebrojene uspješne projekte, kao i brojne druge, podjednako ambiciozne koji su pred realizacijom. O snazi i uticaju koji OSA ima najbolje svjedoče ljudi i mena koji su danas uspješni, priznati i cijenjeni, a kojima niko osim OrangeStar-a nije dao podršku kada im je bila najpotrebnija. Njihov broj i njihov kvalitet stoji kao spomenik uspješnoj misiji OrangeStar agencije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments