Sunday, July 25, 2021
HomeOsa newsEkonomijaNude sobe za rad, plus doručak i net: Trend bi mogao da...

Nude sobe za rad, plus doručak i net: Trend bi mogao da oporavi evropske hotele

Nije novina da su hoteli pre izvesnog vremena počeli da menjaju namenu svojih soba, odnosno, one su više postale mesto za rad nego za odmaranje i leškarenje u slobodno vreme.

Zbog nedostatka gostiju sve veći broj hotela svoje sobe pretvara u tzv. otvoren radni prostor. Za ljude koji su umorni od rada od kuće, takvo okruženje je dobrodošla promena.

Smeštaj za rad u hotelu uglavnom se bukira putem aplikacije, a onda se obavlja klasičan ček in. Ova opcija je, inače, povoljnija nego unajmljivanje konkretnog poslovnog prostora (na kratki period), piše DW.

– Hoteli su prijatno mesto za rad, na ovaj način mogu ponovo da vidim svoje kolege. Nedostaju mi kada sama radim od kuće – kaže Keni Mostaho.

Kreveti su u sobama zamenjeni stolovima, i sam prostor zaista odaje utisak kancelarije. Menadžeri su zbog naglog pada u rezervisanju noćenja, morali da osmisle novi biznis model. Nadaju se da će kriza otvoriti nove opcije.

– S jedne strane imamo mlađe, opuštenije goste koji se zadržavaju uglavnom u lobiju. S druge strane, dolaze nam menadžeri koji više nemaju kancelariju i žele da iskoriste priliku da malo izađu iz kuće – navodi Gonsalo Balsega, direktor hotela “RUI Madrid”.

U glavnom gradu Španije trenutno je zatvoreno oko 70% hotela, a to znači oko 2 milijarde evra poslovnog gubitka. Moguće je bukirati sobu za rad sa doručkom, internetom i mogućnošću štampanja.

Pablo de la Hos razvio je aplikaciju preko koje korisnici mogu da traže razne radne prostore u hotelima, u doba pandemije. Hoteli su prinuđeni da se prilagode situaciji, jer je budućnost i dalje neizvesna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular