Sunday, August 1, 2021
HomeOsa newsSportNovaku preti diskvalifikacija, hapšenje i deportacija, ako napravi samo jedan pogrešan potez...

Novaku preti diskvalifikacija, hapšenje i deportacija, ako napravi samo jedan pogrešan potez na AO

Ovogodišnji Australijan open biće drugačiji nego ijedan pre toga, a razlog je pandemija korona virusa, koja je uticala na stroga pravila koja su uveli organizatori kada je u pitanju pridržavanje mera.

Naime, teniseri će morati da prođu kroz obavezni krantin od 14 dana od dolaska u Australiju, gde će biti testirani više puta za to vreme, a biće im dozvoljeno samo ograničeno vreme van hotela i treniranje u malim grupama tek posle osmog dana.

Novak Đoković bi uz Nadala i Tima, trebalo da bude u odvojenom karantinu u Adelejdu, koji neće biti toliko strog prema novim izveštajima, što je naljutilo pojedine tenisere, poput Žeremija Šardija.

Ipak, Novaku i svim ostalim teniserima prete ozbiljne sankcije ukoliko on ili bilo koji deo njegovog tima prekrše rigorozna pravila koja su propisana. Kazne se kreću od novčane, pa do diskvalifikacije, pa čak i hapšenja i deportacije iz zemlje.

Ovo su neka od pravila koja su objavili mediji u Australiji:

– Svako ko napusti karantin bez dozvole može biti kažnjen sa 19.000 dolara uz dodatne krivične sankcije.

– Ko prekrši pravila, može da se suoči sa diskvalifikacijom, oduzimanjem novčane nagrade, produženim karantinom, hapšenjem, pa čak i deportacijom, što bi moglo da utiče na to da pojedinac u budućnosti bude u problemu za ponovni ulazak u Australiju u narednim godinama.

– Takođe, svaki prekršaj bilo kog člana nečijeg tima, smatraće se prekršajem samog igrača.

Ovaj pristup nulte tolerancije biće započet kada se igrači ukrcaju na jedan od 18 čarter letova koji polaze iz sedam različitih gradova – Abu Dabija, Antalije, Dohe, Dubaija, Los Anđelesa, Majamija i Singapura. Dolazak u Melburn odvijaće se pod policijskom stražom, a autobusi će putovati direktno do određenih hotela

Sve ove stroge mere koštaće Australijan open više od 35 miliona dolara, a takmičenje će doživeti udar i zbog smanjene prodaje karata, pošto će kapacitet biti smanjen na 50 do 75 odsto, stadioni će biti podeljeni u tri tzone, kako bi se smanjio kontakt i kako bi se olakšalo praćenje kontakata ukoliko dođe do pozitivnog slučaja na korona virus u publici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular