Tuesday, June 22, 2021
HomeArhivaNovak Đoković uzburkao svet stavom o vakcinisanju

Novak Đoković uzburkao svet stavom o vakcinisanju

Najbolji svetski teniser je uzburkao javnost svojim stavom o vakcinisanju protiv COVID-19, i već danima ne prestaju da se oglašavaju brojni na tu temu.

Nakon epidemiologa iz Srbije, Predraga Kona, oglasio se i hrvatski epidemiolog, Krunoslav Capak, koji je u razgovoru za Jutarnji list rekao kako je zemlja okrugla, benzin zapaljiv, a vakcina delotvorna.

– Novaka Đokovića ne bih da komentarišem jer nisam čuo njegovu izjavu, ali mogu da komentarišem antivakserski pokret. Činjenica je da su utihnuli kad je broj obolelih postao visok, a isto je bilo za očekivati da će se javiti kako broj obolelih počne da opada, rekao je Capak, pa dodao:

– Smatram da je vakcina, koja će se biti sa minimalnim nuspojavama, rešenje i to je najpouzdanija i najbolja zaštita od zaraznih bolesti, što govore istorijske činjenice o suzbijanju bolesti i spašavanju velikog broja života. Ko bi od vas, da vas ugrize besan pas odbio vakcinu i osudio sebe na smrt? Ako tražite moju definiciju vakcine, ona glasi: Zemlja je okrugla, benzin je zapaljiv, a vakcina delotvorna i sigurna, rekao je on, pri tom izostavljajući činjenici da vakcina još uvek ni ne postoji a kamoli da se znaju nuspojave.

U Đokovićevom intervjuu na Zum platformi srpski teniser govorio je o vakcinaciji protiv COVID-19, a to je podiglo prašinu u javnosti.

Ubrzo je najboljem teniseru sveta stigao odgovor epidemiologa Predraga Kona, a onda se saopštenjem objavljenom u Njujork Tajmsu Novak ponovo

– Nisam ekspert, ali hoću da imam opciju da izaberem šta je najbolje za moje telo. Nastaviću da istražujem na ovu temu jer je važna i uticaće na sve nas. Da budem iskren, malo sam zbunjen, baš kao ostatak sveta. Uprkos tome što imam pristup informacijama, u nedoumici sam šta je najbolje uraditi ovoj situaciji.

Teniser je istakao želju da se edukuje o jačanju imuniteta.

– Želim da se edukujem o tome kako ojačati imunitet da bismo bili u najboljoj fizičkoj spremi kako bismo porazili COVID-19 – zaključio je Đoković.

Dejan Lučić, srpski publicista, geopolitičar i kako neki kažu “teoretičar zavere”, je komentarisao aktuelna dešavanja oko korona virusa, moguće obavezne vakcinacije, ali i promotera farmako-industrije i Svetske zdravstvene organizacije, optužujući dr. Kona kako uzima ogroman novac kako bi zastupao njihove interese.

Lučić je između ostalog izjavio  da doktor Kon godišnje uzima 190.000 dolara kako bi zastupao SZO i promovisao obaveznu vakcinaciju u Srbiji, kao  i da je to bio razlog njegovog oštrog reagovanja na izjavu Novaka Đokovića.

 

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments