Thursday, August 5, 2021
HomeMagazinNOVAK ĐOKOVIĆ “Naravno da idem na trofej i na Vimbldonu”

NOVAK ĐOKOVIĆ “Naravno da idem na trofej i na Vimbldonu”

 

„Nekada davno bio je jedan teniser neobičnih misli, sačinjen od neke magije da prosto može da uradi sve. Sa obe noge na zemlji, rastao je iz dana u dan uz želju da u jednom sportu bude najbolji od svih..“ – je rečenica bajke koja će nastati kao proizvod onog što je uradio on. Samo to neće biti bajka. To će biti biografija jednog Srbina, čije će se priče prepričavati na sav glas.

Čekali smo. Ali samo je on znao. Govorio je о tome, ali ga verovatno tada niko nije ozbiljno shvatio.

I na samom početku ove godine mnogi su sumnjali u njega. Nakon par propuštenih prilika neki su ga već otpisali. Ali san je čudo, a njegova želja još čudnija.

Igrače koji su ga naterali da bude bolji od njih, Rafaela Nadala i Rodžera Federera pobeđivao je na terenima gde su najbolji. Ispisao je još jedan list istorije da nam bude slađe kada ga budemo prepričavali 50 godina unapred. Za njega, 19 je sad samo broj. I onaj jedan, više nemamo sumnje, će veoma brzo doći.
On je sanjao. I taj san je pretvorio u javu.

Novak je od početka godine osvojio Australijan open i Rolan Garos, pa je na pola puta da ostvari Zlatni slem.

– Sve je moguće. U mom slučaju, sa svim što sam prošao u životu i karijeri, putovanje do sada je bilo sjajno. Postigao sam nešto što mnogi nisu mislili da mogu da uradim. Sve je moguće, u dobroj sam poziciji za taj Zlatni slem. Bio sam i u toj poziciji 2016. Završilo se porazom u trećem kolu Vimbldona. Imamo ove godine samo dve nedelje između dva turnira, što nije idealno jer idete sa jedne na sasvim drugu vrstu podloge, pokušavajući tranziciju da učinite što lakšom i bržom. Uživaću u ovoj pobedi i misliti na Vimbldon za nekoliko dana. Nemam problem da kažem da idem na trofej i tamo. Naravno da idem. Bio sam jako srećan kad sam čuo da ćemo ga igrati ove godine imajući u vidu šta je bilo prošle. Imao sam mnogo uspeha na poslednjih nekoliko Vimbldona. Pobedio sam 2018. i 2019. Nadam se da mogu da nastavim niz. Volim travu, mislim da sam tokom godina napredovao na njoj, prilagodio igru. Iskoristiću to samopouzdanje koje sad imam za Vimbldon. – rekao je srpski teniser.

Istovremeno društvenim mrežama ne prestaje da kruži snimak radosti jednog dečaka kome je Novak Đoković poklonio reket.

Srpski teniser oduševio je klinca iz publike kome je posle osvojenog Rolan Garosa predao svoj reket. Retko ko je ostao ravnodušan na radost tog dečaka, a srpski teniser otkrio je nakon meča da ne zna ko je mališan, ali i zašto je baš njemu poklonio reket.

– Ne znam ko je dečak, ali sam ga čuo sve vreme. Bodrio me je kada sam gubio 2:0. Čak mi je davao i savete tokom meča, kao trener. On je bio najbolji izbor, želeo sam njemu da dam reket jer me je podržavao tokom čitavog meča. – rekao je srpski teniser.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular