Thursday, May 6, 2021
HomeArhivaNigerija u znaku lepote i mode

Nigerija u znaku lepote i mode

Mislili ste da Afrika, barem kada je moda u pitanju kasni za ostatkom sveta, e pa gadno ste se prevarili. Nigerija poslednjih nekoliko godina pretenduje ka mestu koje će biti jedno od modnih prestonica sveta.

Prirodne tkanine, raskošni krojevi i mnoštvo boja nešto su sasvim drugačije od onog što smo navikli da gledamo na Zapadu.

Nigerijske manekenke nisu “vešalice” nego istinske prelepe žene koje odišu radošću i elegancijom.

Ove godine i svetski top model Naomi Campbell izgledala je bolje nego ikada, a samo njeno prisustvo dovoljno govori koliko visoko na lestvici svetskih modnih događanja stoji Nigerija.

Ovog puta “Crna pantera” se odenula od glave do pete u uzorak leoparda, a kombinaciju je dodatno začinila neobičnom torbicom u obliku piramide.

Drugim je izdanjem Naomi pozdravila afričku kulturu noseći kreaciju afričke dizajnerice Tiffany Amber koja je uključivala i turban.

Nakon modne revije, kada je Naomi progovorila za novinare, izjavila je koliko je bitno poštivati raznolikost i ljepotu svih rasa te otkrila da je nedavno i sama bila izbačena iz jedne azijske kampanje zbog boje kože.

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments