Sunday, August 1, 2021
HomeUncategorizedNeobične smernice: Za zaštitu od korona virusa stjuardese trebaju nositi pelene

Neobične smernice: Za zaštitu od korona virusa stjuardese trebaju nositi pelene

Kako pandemija korona virusa besni, službenici u prometu širom sveta traže načine kako zaštititi putnike i posadu u avionima.

Tako je 25. novembra Kineska uprava za civilno vazduhoplovstvo (CAAC) objavila nove smernice.

Dokument pod naslovom Tehničke smernice za prevenciju i kontrolu epidemija sadrži savete o najboljim higijenskim praksama koje se trebaju provoditi u avionima i u vazdušnim lukama.

Ali jedan od tih predloga, da stjuardese i drugo osoblje nosi jednokratne pelene kako ne bi trebali koristiti kupaonicu, neke je začudio, piše CNN.

Savetuje se kabinsko osoblje na letovima do i iz visoko rizičnih zemalja nose “medicinske maske, dvoslojne medicinske rukavice za jednokratnu upotrebu, zaštitne naočale, jednokratnu kapu, zaštitnu odeću za jednokratnu upotrebu i navlake za cipele za jednokratnu upotrebu”.

Sledeća rečenica glasi: “Preporučuje se članovima kabinske posade da nose jednokratne pelene i izbegavaju korištenje toaleta izuzev posebnih okolnosti kako bi izbegli rizik od zaraze”.

Dizajn avionskih toaleta već je bila vruća tema prije ove pandemije.

Japanska aviokompanija ANA objavila je ranije ove godine da testira prototip novih vrata toaleta bez ruku. U međuvremenu, Boeing je uspješno prijavio patent za “samočišćenje toaleta” koji će koristiti UV svjetlost za čišćenje 99,9 odsto klica u kupaonici nakon svake upotrebe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular