Sunday, August 1, 2021
HomeOsa newsNemačka razmišlja o zatvaranju trgovina

Nemačka razmišlja o zatvaranju trgovina


Politički lideri smatraju da su ograničenja sprečila daljnji eksponencijalni rast novih zaraza, ali nisu zaustavila širenje bolesti

Nemačka bi mogla pooštriti mere u svrhu suzbijanja širenja koronavirusa, izjavio je ministar zdravstva Jens Spahn dok ta najnaseljenija država Evropske unije pokušava smanjiti broj novih zaraza.

“Kratkoročni i sveobuhvatni pristup kako bi se stvarno napravila razlika verovatno je uspešniji. Ako ne dođemo tamo sledeće sedmice ili nešto pre Božića, moraćemo to razmotriti”, rekao je Spahn javnoj TV stanici Phoenix u izjavi objavljenoj u ponedeljak kasno naveče.

Spahn nije isključio mere zatvaranja koje bi pogodile trgovce, dodala je televizijska stanica.

Njemačka je uvela delimično zatvaranje početkom novembra i zabranila je rad restorana, kafića i kulturnih institucija. Trgovine i škole ostale su otvorene.

Šienje nije zaustavljeno

Politički lideri smatraju da su ograničenja sprečila daljnji eksponencijalni rast novih zaraza, ali nisu zaustavila širenje bolesti.

Kancelarka Angela Merkel rekla je stranačkim kolegama u ponedeljak da postojeće mere delimičnog zatvaranja  koje su na sanzi u zemlji neće biti dovoljne, kazali su učesnici sastanka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular