Wednesday, July 28, 2021
HomeOsa newsDomaće vestiNakon potresa u Hrvatskoj rupa došla do kuće: "Strah nas je, kontejner...

Nakon potresa u Hrvatskoj rupa došla do kuće: “Strah nas je, kontejner su doneli pa ga dali drugima”

U Mečenčanima, mesto u sastavu opštine Donji Kukuruzari, nakon razornih potresa koji su pogodili Sisačko-moslavačku županiju počele su da se otvaraju velike rupe u tlu, neke i blizu kuća pa žiteljima spomenutog mesta nije svejedno.

– Živimo u zgradama koje su izgrađene 60-tih, za potrebe prosvetnih radnika, nastavnika. Bilo je tu nekoliko eksperata. Sve su snimili, kazali su da bi trebalo da se prati “rad zemlje” i da će oni to permanentno da prate – dodao je on za 24sata.hr.

Jedan krater došao je gotovo do kuće. Postoji li opasnost od urušavanja?

– Ne znam, to je pitanje za eksperte, rekli su da je to još uvek stabilno. Što se statike tiče, zgrada je stabilna, ali što se ove rupe tiče, apsolutno je neupotrebljiva. Da, malo se bojim – kazao je Nenad.

Mara Žilić je došla iz Zagreba kako bi pomogla dvema sestričinama. Jedna je osoba s posebnim potrebama.

– Treslo je sinoć, nismo spavali. U jednoj prostoriji i kuvamo i spavamo. U tom trenutku ona je plakala, stalno je ponavljala: “Kud ćemo sad”. Imamo žutu nalepnicu, kontejner su nam dopremili juče, ali kazali su da oni s njim ne mogu u dvorište jer kamion ne može da prođe, pa su otišli i odneli ga nekom drugom. Došli smo do zida, nemamo ničega. Imamo samo vodu, struju ne znam kako ću da rešim – rekla je Mara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular