Sunday, August 1, 2021
HomeAlternativnoNajpoznatiji slučaj reinkarnacije u istoriji: Kako se Šanti Devi prisetila svog prošlog...

Najpoznatiji slučaj reinkarnacije u istoriji: Kako se Šanti Devi prisetila svog prošlog života

Ovo je zanimljiva priča o ženi po imenu Šanti Devi, koja je živela u Indiji od 1926. do 1987. Njen slučaj dokazuje da reinkarnacija nije fikcija i da imamo priliku da živimo više života.

Beba Šanti rođena je u bogatoj indijskoj porodici, u Delhiju. Sve je bilo u redu dok devojčica, napunivši 3 godine, nije počela da plaši roditelje svojim pričama iz prošlog života.

U početku su odrasli mislili da je to samo dečja fikcija, ali Šanti nije prestajala da govori o tome da ima muža po imenu Kedarnat i troje dece.

Tada su majka i otac odlučili da razgovaraju sa stručnjakom. Sa psihologom se devojčica ponašala kao odrasla osoba: mirno je pričala kako se zvala Luji i da je živela u malom selu Mutra sa suprugom i decom, ali da je umrla  na trećem porođaju. Ovo se navodno dogodilo 1925. godine, godinu dana pre rođenja bebe Šanti.

Tada je lekar pokušao da prevari devojčicu zamolivši je da opiše kako se osećala tokom trudnoće i kako je protekao porođaj. Na iznenađenje svih, Šanti je, sedeći u stolici, detaljno opisala simptome trudnoće i ceo tok porođaja, što je šokiralo i roditelje i psihoterapeuta.

Kasnije su se za devojčicu zainteresovali lekari iz različitih delova Indije, pa čak i iz drugih zemalja, ali nikome nije palo na pamet da proveri istinitost njenih reči sve dok njen ujak Kišer Čand nije odlučio da je vreme za akciju. Poslao je pismo Kedarnatu na adresu koju je devojčica spomenula, kako bi konačno saznao da li zaista postoji.

Kako je vreme prolazilo, niko nije odgovarao na pismo. Svi su zaključili da u Mutri jednostavno nema Kedarnata, ali onda je muškarac, koji se predstavio kao Kedarnatov rođak, kontaktirao porodicu Devi. Došao je u Delhi da se sastane sa devojčicom i njenim roditeljima.

Tada je Šanti već imala 9 godina, ali još uvek se sećala svega što joj se dogodilo u prošlom životu. Tokom posete prepoznala je rođaka svog supruga. A on je zauzvrat rekao da je njegov brat zaista imao lepu ženu po imenu Luj koja je umrla tokom porođaja.

Posle nekog vremena i sam Kedarnat je sa sinom došao u posetu devojčici, kojoj je bilo veoma drago što ih vidi, ali sastanak se završio ne baš prijatno: uplašeni čovek je požurio da napusti grad, želeći da se više nikada ne sastane sa Šanti.

Ova priča je dospela u novine, pa su se čak i političari zainteresovali za devojku. Predsednik Sveindijske asocijacije novinskih izdavača Deš Bandu Gupta pozvao je Šanti da dođe u Mutru i sama pronađe put do kuće. Roditelji su se usaglasili.

Kada je došla na stanicu, devojka nije izgledala zbunjeno. Pored toga, prepoznala je rođake iz prošlog života – svekrvu i brata Kedarnata, koji su je sačekali na stanici. Razgovarala je s njima na jeziku hindi, iako ga nikada nije učila i lako je pronašla kuću u selu u kojem je živela Luj.

Međutim, tamo nije srela svog supruga: on je odatle otišao malo pre njenog dolaska. Tada je Šanti tražila da je odvedu u novu kuću Kedarnata, ali tamo nije bila dobrodošla.

Još jedno mesto koje je devojčica želela da poseti bila je kuća Lujine majke. Starija žena je u početku bila sumnjičava prema čudnom gostu, ali tada je Šanti uspela da je uveri da je ona reinkarnacija njene ćerke. Devojčica je davala odgovore na pitanja na koja je samo Luji mogla da odgovori.

Nažalost, nije bilo daljeg razvoja priče. Kedarnatovi rođaci i on sam odbili su da održavaju kontakt sa Šanti. Zatvorila se u sebe i sve se manje prisećala svog prošlog života.

Nikada se nije udala, iako je uspela da izgradi veoma uspešnu karijeru. Nekoliko puta je davala intervjue lokalnim novinarima, ali se nerado sećala svog detinjstva, a poznanici su o njoj govorili kao o skromnoj i stidljivoj osobi. Umrla je u 61. godini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular