Thursday, July 29, 2021
HomeArhivaNajlepša španska ostrva

Najlepša španska ostrva

S toplim prolećnim danima neretko svi počinjemo sanjariti o letu te na koji način i gde ga provesti. Francusko izdanje Vogue magazina za ovo leto ima malo drugačije predloge, a prednost daju Španiji i njenim ostrvima, od kojih su neka razvikana, a neki čak u kategoriji “neotkrivenih”. Nezavisno o tome volite li partyje do jutra, gomilu ljudi oko vas i letnu vrevu ili pak samoću, tišinu i maksimalno chillanje, činjenica je da vam ostrva koje vam donosimo u nastavku mogu ponuditi i jedno i drugo, a na vama je da se odlučite koju varijantu radije birate. Pa, krenimo redom…

Menorca

Za razliku od svojih susjeda Mallorce i Ibize, Menorca je puno mirnija i ovdje nećete naći hordu turista. Ovdje vlada jedan boemski raj koji ćete odmah prigrliti.

Ibiza

Ibiza je omiljeno mjesto svih okorjelih partijanera i ljubitelja elektronske muzike. No, zavisno na koju stranu ostrva odete, atmosfera se znatno menja, pa bi vas ovo ostrvo moglo iznenaditi u svim segmentima.

Majorca

Vino, maslinici, klifovi… samo su neke od glavnih odlika ovog ostrva koji je ujedno jedan od najzaštićenijih na Mediteranu. Ovdje će svako pronaći nešto za sebe kada je odmor u pitanju.

Formentera

Malo je udaljen od Ibize, a idealan je za sve one koji cene mir, prirodu i žele provesti romantični odmor u pasivnijem smislu. Jedno je od manjih španskih ostrva.

Lanzarote

Reč je o ostrvu vulkanskog porekla. Malo je poznato među svetskim putnicima, ali ono po čemu se posebno ističe su priroda, palme, šarmantna mala naselja i prekrasne bajkovite plaže.

Ons

Ovde ćete naići na jako puno ribara, dok će turiste najviše privući divlje plaže, ali i priroda nacionalnog parka kojim se ovo ostrvo može pohvaliti. Destinacija je ovo koju posebno vole planinari.

Cabrera

Idealno mesto ako volite more, ali i podmorje jer ćete ovde po tom pitanju naprosto uživati. Omogućiće vam da vidite delfine, otkrivćete morsku floru i faunu, ali ujedno ćete moći otkrivati i prekrasne plaže, klifove i naselja koja datiraju još iz 14. veka.

La Gomera

 

Prostrane netaknute plaže, planinarske rute… ostrvo koje definitivno drži do organskog uzgoja. Možda turistima neće odmah upasti u oko kao atraktivna destinacija, ali je definitivno “neistraženo” područje koje bi moglo očarati.

Beautiful traditional boathouses, apartments and beach at Playa Santanyi, located in the south east of Mallorca (Spain).

Calo des mort, Creek located in the east part of Platja Migjorn
Formentera, Spain
09/2015

Most Popular

Most Popular

Most Popular