Monday, May 10, 2021
HomeLifestyleNAJLAKŠI NAČIN DA SE OSLOBODITE NEGATIVNIH MISLI I LOŠIH EMOCIJA: Svako veče...

NAJLAKŠI NAČIN DA SE OSLOBODITE NEGATIVNIH MISLI I LOŠIH EMOCIJA: Svako veče i jutro uradite 1 stvar – sačuvajte mentalno zdravlje

Kako da se oslobodite loših misli i negativnih osećanja – ovo je provereno najlakši i najbolji način!

Nijedno ljudsko biće nije imuno na negativne misli, ma koliko se trudili i radili na sebi, moguće je da se one pojave i poremete našu energiju i emotivno stanje.

Ako se negativne misli jave ujutru, moguće je da će nas ceo dan pratiti strah i nesigurnost. Kada se jave tokom noći, negativne misli uzrokuju nesanicu

Zašto se bap meni ovo događa? Nikada neću uspeti! Moja sudbina je loša. Ne zaslužujem uspeh.

Sve ove negativne misli samo vas sputavaju, ograničavaju i utiču loše na naše mentalno zdravlje.

Kako se osloboditi negativnih misli i emocija. Tajna je u dnevniku zahvalnosti.

Možda vam na prvi pogled izgleda naivno, ali dnevnik zahvalnosti se skoro svaki put pokazao kao efikasan alat u borbi protiv negativnosti.

Pomoći će vam da vidite širu sliku i pozitivniju stranu svog života. Umesto da dopustite da vas preplave negativne misli i loše emocije, u svesku napišite ono što vas čini srećnim. Na taj način osvestićete koliko u vašem životu ima razloga za radost, sreću i borbu.

Dnevnik zahvalnosti motivisaće vas da se borite za svoj život i sreću, a evo kako da ga započnete.

Pisanje dnevnika zahvalnosti podelite u tri grupe – na ljude, mesta i stvari.

Ljudi – zapišite imena svoh ljudi koje volite i za koje ste zahvalni što su deo vašeg života. Pišite detaljno o njihovim osobinama koje cenite, šta su vas naučili, kako su vam pomogli, koliko radosti su vam doneli…

Mesta – navedite mesta koja su vas ispunila radošću. To mogu biti trenutna mesta ili uspomene. N aprimer, sećanje na kuću u kojoj ste proveli najlepše dane detinjstva sa svojom bakom, ili mesto na kojem ste se venčali, ili najlepšeg putovanja… Pišite o njima, opisujte ih, napišite kakva osećanja su vas preplavila kada ste bili na tom mestu.

Stvari – Navedite sve stvari koje volite – omiljenu knjigu, jelo, pesmu, sitnice, omiljenid eo odeće… Napišite sve stavri na kojima ste zahvalni.

Počnite već danas, svakog jutra i svake večeri, pišite dnevnik zahvalnosti i javite nam kroz nekoliko dana da li vam pomaže.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments