Friday, June 18, 2021
HomeArhivaNajbolje zemlje za život žena

Najbolje zemlje za život žena

Novo istraživanje koje je sprovela kompanija Nestpick koja se bavi nekretninama širom sveta te konstantno istražuje tržišta ne bi li što bolje pozicionirala svoje apartmane i posede, otkrilo je koje su to zemlje u kojima je kvalitet života za žene najbolji, a u kojima najgori.

Naravno, na prvo mesto je “zasela” Norveška.

U istraživanju koje se zove 2019 Women’s Liveability Indexobuhvaćeno je preko 100 zemalja i raznovrsni faktori koji utiču na kvalitet života lepšeg pola.

Ovi faktori podrazumevaju nivo nasilja, kriminala, odnos plata između polova, procenat siromašnih, kao i lifestyle ponude koje to mesto pruža ženama za jedan ispunjen i raznovrstan život.

I kada se svi ovi faktori uzmu u obzir, evidentno je da je Norveška zemlja u kojoj je ženama sve omogućeno – najbolji standard, uslovi za rad, zaštita majčinskih prava te činjenica da je razlika između plata kod polova, skoro pa neprimetna, oko 7 posto, što je naspram engleskih 17.9% velika i vrlo bitna razlika.

S druge strane, za zemlje u kojima se ženama ne preporučuje da rade i žive smatraju se Nigerija, Etiopija i Pakistan.

Nama je ipak zanimljivo da je u top 10 najboljih zemalja za život žene na svetu i jedna bivša jugoslovenska republika, Slovenija, koja se našla na odličnom osmom mestu.

Pogledajte u nastavku top 10:

  1. Norveška
  2. Švedska
  3. Kanada
  4. Finska
  5. Island
  6. Danska
  7. Irska
  8. Slovenija
  9. Austrija
  10. Estonija  

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments