Saturday, May 8, 2021
HomeArhivaMuzička diva otkrila intimne detalje iz života sa zlostavljačem: "Slomio bi mi...

Muzička diva otkrila intimne detalje iz života sa zlostavljačem: “Slomio bi mi rebra, nos, bio je okrutan”

Ike i Tina Turner bili su uspešan muzički par, ali njihova je veza bila turbulentna i puna mučnih događaja. Tina Turner sada je otvorila dušu o svom bivšem suprugu…

 

Muzička diva Tina Turner proslavila se u duetu sa svojim bivšim suprugom Ikeom, s kojim je počela stvarati  hitove 60-ih. U 16-godišnjoj saradnji iznedrili su veliki broj pesama različitih žanrova te stekli planetarnu slavu.

Divlji nastupi, puni vatrenih plesnih tačaka i bogati Tinin vokal osigurali su tom paru mesto u Rock and Roll Hall of Fameu, kao i milione obožavalaca širom sveta, no uprkos uspehu – nije sve bilo tako sjajno.

Odnos Ikea i Tine oduvek je bio problematičan. Naime, 16-godišnju Annu Ike je zametio na jednom od svojih koncerata, a kada ju je zamolio da mu nešto otpeva – stvar je bila gotova.Anna je prvo postala prateća pevačica, a uskoro i Ikeova ljubavnica, koja je rekordnom brzinom i zatrudnela.

Iako je Ike bio od nje stariji 8 godina i već u braku, odlučio je Anni promeniti ime u Tina i dati joj svoje prezime Turner. Pevačica i danas živi i radi pod tim imenom. Uskoro je par oterao sve ostale saradnike i prateće pevačice i započeli su zajednički put prema slavi. No osimmuzičkih hitova poput “Proud Mary”, pažnju javnosti plenio je i njihov vrlo buran odnos.

Nakon 15 godina uspeha – započeo je raspad koji je bio strelovit. Naime, Tina se počela sve više okretati solo karijeri, a jedino što ju je još držalo u braku s Ikeom bila je čista fizička sila. Tina je pobegla od Ikea nakon teške svađe i tuče u hotelu u Dallasu kada ju je teško povredio. Nakon njihovog razvoda Tina je procvetala, a Ike se propio i završio u zatvoru zbog posedovanja droge, a 2007. se predozirao kokainom i preminuo u 76. godini.

O svađama i ljubavi tog slavnog para mnogo se pričalo decenijama, a sada je Tina napokon otvorila dušu i otkrila intimne detalje iz svog života sa zlostavljačem Ikeom.

Pevačica će ove godine navršiti 80 godina, a upravo se priprema mjuzikl o njenom životu koji će biti premijerno izveden na Broadwayu pa je tim povodom odlučila s fanovima podeliti vlastitu intimu.

“Mislila sam da je najružnija osoba koju sam ikada videla, nikada nisam videla nekoga tako mršavog, ali imao je harizmu”, opisala je svoj prvi utisak Ikea slavna Tina u intervjuu s Gayleom Kingom na CBS-u.

Tina je objasnila kako je isprva bila jako zaljubljena u Ikea, ali ubrzo su stvari postale nepodnošljive. Navodno se Ike pretvorio u drugu osobu.

“Udala sam se za njega samo kako ga ne bih naljutila. Ako bih ga odbila, nastala bi ogromna svađa”, rekla je Tina te dodala kako nije ni znala da će joj njen suprug promeniti ime bez njenog pristanka.

“Bilo mi je jako teško uopšte i izgovoriti to ime u početku. Nisam se osećala kao Tina Turner. Samo se jednog dana vratio kući s našom novom pločom na kojoj je umesto mog imena pisalo Tina”, prisjetila se pevačica.

Zlostavljanje je bilo prisutno od samog početka njihove veze, ali što su duže bili zajedno, Ike se više iživljavao na mladoj Tini. Ona je više zarađivala od njega i njein glas im je donosio poslove, pa je Ike bio posebno zloban zbog toga.

“Bio je okrutan jer je financijski ovisio o meni. Ja se nisam nikada protivila njegovim ispadima. Ako bih reagovala, slomio bi mi rame, rebra, nos…”, opisuje svoj tragični brak pevačica.

Nakon godina ponižavanja i udaraca te noći provedenih po bolnicama Tina je odlučila da je dosta te je napustila supruga sa samo 36 centi u džepu. Ipak, ta je diva izgradila još uspešniju karijeru bez svog muža zlostavljača, dok je njegov život završio u WC-u hotelske sobe kada se predozirao kokainom 2007. godine.

U međuvremenu je Tina objavila album “Private Dancer” i postigla nezapamćeni uspeh, a stupila je i u ljubavnu vezu s Erwinom Bachom, nemačkim muzičkim producentom. Iako su dugogodišnji partneri, Tina i Erich venčali su se pre samo 6 godina, a on joj je u jednom trenutku čak donirao i svoj bubreg.

Ipak, iako je pronašla bračnu sreću, još jedan tragičan događaj uzdrmao je pevačicu. Njezin sin Craig počinio je samoubistvo u dobi od 59 godina.

“Mislim da je bio usamljen. Mislim da ga je to dokrajčilo”, otkrila je Tina te dodala kako je svesna da nije imala lak život, ali da je svejedno zadovoljna.

“Nisam nikoga krivila za svoje probleme, sve sam izdržala i bez žaljenja prošla kroz život. Sada se odmaram u miru švajcarskih jezera”, zaključila je svoju životnu priču velika muzička ikona.

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments