Friday, June 18, 2021
HomeMagazinMonica Belluci Lepota je hendikep ako si glup

Monica Belluci Lepota je hendikep ako si glup

Monica Bellucci u septembru prošle godine proslavila je 56. rođendan. Glumica bezvremenske lepote kao da se s godinama uopšte nije promenila. Zazire od estetskih operacija i upravo je zbog toga obožavaju širom sveta.

– Lepota je hendikep ako si glup, a ne ako si inteligentan i znaš je iskoristiti. Osećam se dobro i ugodno u svom telu, ali ne zbog toga što sam lepa. Poznajem mnoge lepe ljude i njihovi su životi užasni. Jako su nesigurni u sebe. Srećna sam što sam voljena i što imam divnu porodicu – izjavila je Monika.Lepotu može zahvaliti isključivo genima.

– Ne vežbam, ne trčim, volim puno jesti, jednostavno rečeno – lena sam! I od toga ne bežim – rekla je Beluči.

Talijanska glumica rođena je u gradiću Ćita di Kastelno u pokrajini Umbriji kao jedinica u skromnoj porodici. Iz tih dana seća se i kako je gledala filmove Sofije Loren te maštala kako će i ona jednoga dana biti glumica. Njen otac izjavio je da kao mala i nije bila nešto lepa. Šišali su je na kratko kako bi imala bujniju kosu. Ulaskom u tinejdžerske godine iz ružnog pačeta pretvorila se u zanosnog labuda. U svet manekenstva zakoračila je s 13 godina, kada je privukla pažnju lokalnog fotografa koji ju je fotografisao. Moniki je to bilo samo lepo iskustvo pa je nastavila pratiti svoj san da postane pravnica. Nakon srednje škole upisuje Pravni fakultet. Ipak, studiranje je koštalo pa je Monika odlučila za dodatan džeparac baviti se modelingom.

Ispočetka hobi postao je unosan posao pa je na kraju odustala od faksa. U Milano se preselila 1988. godine, sklopila ugovor s modnom agencijom Elite i snimala za svetski poznate brendove kao što su “Dolce&Gabbana” i “Dior”.

Dve godine posle udala se za talijanskog fotografa Klaudija Karlosa Basu (Claudio Carlos Bassa). Upoznali su se na jednom snimanju, ludo zaljubili i ubrzo tajno venčali. Hodali su samo godinu pre nego što su se venčali. No brak je potrajao svega 18 meseci. Nakon manekenskog uspeha Monika je upisala i časove glume kako bi se okušala na velikom platnu. Prvu ulogu dobila je u kultnom filmu “Dracula” 1992. godine, u kojemu je glumila jednu od tri Drakuline vampirske supruge. Nedugo potom zaljubila se u francuskog kolegu Vinsenta Kasela (Vincent Cassel), s kojim je dobila dve kćerke. Upoznali su se na setu filma “The Apartment” 1996. godine. No par se rastao 14 godina posle.

– Većina žena traži sigurnost, dok muškarci žude za avanturom – objasnio je Kasel zašto im se raspao brak.

Ipak, nakon razvoda ostali su u dobrim odnosima. Talijanski film “Malena” doneo joj je svetsku slavu i titulu najseksepilnije žene današnjice, a tri godine posle pojavila se i u filmovima franšize “Matrix” . Ulogom u filmu “Pasija” opet je digla prašinu, a za potrebe uloge učila je drevni aramenski jezik. Monika tečno govori francuski, engleski i španski. Godine 2015. ulogom u filmu o Džejms Bondu “Spectre” postala je najstarija Bond devojka u istoriji franšize.

– Kad sam napunila 50, nisam se zavaravala razmišljanjima kako mogu i dalje imati energiju i polet jedne 20-godišnjakinje. Ne bih se nikad vratila u te godine. U 40-ima sam bila borac, a sad je vreme za preporod – rekla je Beluči koja, pišu fanovi, izgleda savršeno i u 55. godini.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments