Sunday, August 1, 2021
HomeZdravljePsihologijaMoć Žene i buđenje Boginje: Žena je čudesno i mistično biće koje...

Moć Žene i buđenje Boginje: Žena je čudesno i mistično biće koje muškarac nikada ne može shvatiti

Žena privlači cilj k sebi, muškarac ide za ciljem. Privlačenje odnosno magnetičnost je bit ženske moći.

Ženska energija je voda, muška energija je stena. Šta voda radi steni?

Snaga vode, snaga je uporne nežnosti. Blagi, uporan uticaj ima moć da od stene radi pesak, da je oblikuje i menja. Muški i ženski princip jednake su snage ali drugog polariteta, kao dve strane magneta. Svaki je vredan na svoj način ali koristi različite energije.

Na našem podneblju, ženski princip je gotovo nepoznat. Žene su odgojene u muškom principu, takvo je školovanje, takva je porodična atmosfera.

Manjak ženskog principa vidimo u vezama, društvenoj dinamici, politici i ekologiji. U svim zemljama gde je žena potlačena visoke su razine agresije u društvu, česti su sukobi i ratovi.

Žena je prirodni kanal za manifestaciju ženskog principa te ako ona koristi više mušku energiju dolazi prvo do hormonalne neravnoteže, ginekoloških problema, depresije i drugih psihičkih poremećaja. Muška energija je pregruba za žensko telo i oštećuje fine energetske kanale što dovodi do neravnoteže.

Zato je važno da svaka žena ovlada svojom prirodnom unutarnjom moći koja na lakši način ostvaruje ciljeve, bez nepotrebne potrošnje energije, te dovede svoj um duh i telo do ravnoteže. Žena privlači cilj k sebi, muškarac ide za ciljem. Privlačenje tj. magnetičnost je bit ženske moći.

Govor je muški princip, ženski je zračenje emocije, namjere i energije. Velika je razlika činiti nešto iz ljubavi i zračiti ljubav kao energiju. Često činimo nešto zato što ne zračimo dovoljno energije ljubavi, nekad i prema vlastitoj deci.

U Francuskoj niko ne očekuje da je žena logično biće. Svaki muškarac zna da je žena čudesno, mistično, nelogično biće koje on nikada ne može shvatiti.

U Indiji žena iz najniže kaste koja je zadužena za čišćenje odrona kamenja i blata na ceste to čini graciozno u svom sariju, našminkana, sa svojim narukvicama i prstenjem.

Ona ne odustaje od svoje ženstvenosti zbog tog grubog posla. Na našem podneblju gde je žena istorijski, pa i u socijalizmu bila radnica i radilica, nikad se nije razvio finiji, nežniji i duhovniji ženski princip. Naše žene jednostavno nemaju primere iz kojih to mogu naučiti.

Žena je talas. Muškarac je stena koju možemo rezati na kockice i posložiti u ladice. Dan izrezan na sate je muški princip. Žena bi morala živeti sa svojim valom, s mesečevim menama i godišnjim dobima.

Val se ne može staviti u ladicu. Celi zapadni sistem pogoduje razvoju muškog principa. Školovanje je takvo.

U detinjstvu se razvija mozak i neuronske veze. Devojčice, ta mistična bića pretvaraju se u logičarke. Gube svoju duhovnu i mističnu osnovu, gube svoju vezu s okeanom, sa svemirom.

Celo društvo stoga dolazi u moralni, ekonomski, politički i ekološki pad. To je rezultat pada ženskog principa. U modernom svetu žena je vrlo umorna i iscrpljena.

Jedan je indijski mudrac rekao kada je čuo za žensku emancipaciju na zapadu:

“U prošlosti su muškarci povređivali žene. Onda su se one pobunile i postale kao i oni. I tako je poraz bio potpun. Ako se žene za nešto trebaju boriti, onda se trebaju boriti za svoju nežnost.”

Dobra je vest da se ženski princip može kroz vežbe naučiti prepoznati i s njime upravljati. Kao i uvek u duhovnom radu neke stvari su u nama tako očite i jednostavne, a opet tako mistične i skrivene.

Kada se jednom aktivira Moć Žene, svet postaje čudesno mesto arhetipskog plesa između Boginje i Boga, mesto kosmičkog stvaranja, radosti i kreativnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular