Monday, May 10, 2021
HomeArhivaMiloš Biković - Granica između šamara i oproštaja

Miloš Biković – Granica između šamara i oproštaja

Ono što glumci nekada čekaju tokom cele karijere Milošu Bikoviću dogodilo se do 24. godine. Ali, velika popularnost zaslužena prvenstveno ulogom u filmu Montevideo, Bog te video ipak je za njega lično ostala u senci drugih velikih projekata na kojima je naknadno radio.

Film Montevideo, Bog te video,Miloš je shvatio kao odskočnu dasku.  Ostvarenje snova donela mu je uloga mladog oficira u sledećem filmu Sunčanica slavnog ruskog režisera Nikite Mihalkova. Kada se pojavio na velikom platnu, poredili su ga sa Džejmsom Dinom, Draganom Mićanovićem… Miloš Biković nije se obazirao na sva ta poređenja i tapšanje po ramenu, već je odlučio da krene svojom stazom.

Nedavno je ovaj talentovani mladić posetio svog kolegu i tokom posete objavio fotografiju na Instagramu nastalu prilikom izlaska u Los Anđelesu sa Nikolom Đuričkom i Miodragom Radonjićem.

“Jedna slika sa popularnim holivudskim glumcem… Svetsko, a naše!”, napisao je Biković.

“Džoni verujem u tvoj talenat i harizmu. Siguran sam da ćeš i ovde dobiti potvrdu onoga sto mi u Srbiji odavno znamo. A to je da si sjajan glumac, neponovljive harizme i smisla za humor”, dodao je Miloš.

Miloš je ovim putem pokazao kako nije zvezda koja boluje od sujete, a skroman po prirodi kaže kako  na njegove životne izbore možda i više nego što je svestan utiče činjenica da mu se rođeni brat zamonašio.

Biković je pre nekog vremena na iznenađenje mnogih odbio ponuđeni scenario za jedan Holivudski film.

“Nije svaki američki film Holivud, niti je Holivud sinonim za dobar film. Odbio sam da odem na probno snimanje zato što u scenariju nisam našao ništa što bi me intrigiralo. Drugim rečima, scenario mi je bio dosadan. Nisam video poentu filma. A drugi film koji sam odbio, tj. odbio sam razmatranje o tom filmu, nije to ni u jednom slučaju bila gotova stvar, bio je o ratu na Kosovu, u kojem su Srbi prikazani kao zveri i manijaci. Takvi filmovi me takođe ne zanimaju”, rekao je Miloš.

Ne radi se ovde o parama. Otišao bih u Holivud i za džabe ako bi scenario bio dobar. Samo ne smatram Holivud obećanom zemljom za glumce, gde je sve med i mleko. Imam kritički stav prema tome”, dodaje on.

Njegovi glumački uzori su Pele (Dragan Petrović), njegov bivši profesor i čovek koji je u poslu, koji se zove gluma, a zna da nađe pravu meru, a to je granica između oproštaja i šamara. To su dragocene lekcije.

Svoj privatni život drži daleko od očiju javnosti, i smatra da je tako bolje i za njega i ljude bliske njemu.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments