Friday, June 25, 2021
HomeShowbizMILAN KALINIĆ OSUĐEN NA 10 MESECI ZATVORA

MILAN KALINIĆ OSUĐEN NA 10 MESECI ZATVORA

Voditelj i glumac Milan Kalinić osuđen je na deset meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog učestvovanja u tuči na utakmici Crvena zvezda – Partizan u aprilu 2019. godine. Pored uslovne kazne, Kalinić je sankcionisan i novčano, sa 100.000 dinara, a poseban deo kazne odnosi se i na odlaske na utakmice Crvene zvezde.

Naime, prema presudi, Kalinić godinu dana neće smeti da prisustvuje utakmicama crveno-belih. Ali postoji još jedan neobičan uslov – svaki put kada igraju košarkaši Zvezde voditelj će morati da se javlja u policijsku stanicu i tamo boravi dok traje meč, prenosi „Blic“.

Podesećamo, u aprilu 2019. pred košarkašku utakmicu Crvene zvezde i Partizana došlo je do tuče, u kojoj je učestvovao Milan Kalinić. Do sukoba je došlo zbog mesta u VIP sektoru. U obrazloženju presude kaže se da je dokazano da je voditelj nameravao da izazove nerede, a ne da ih spreči.

Kalinić je kriv što je pre početka napao oštećenog, stavio mu jaknu na glavu i udario ga pesnicom. Sud smatra da je krivica dokazana, a postavljalo se samo pitanje da li je Kalinić tako reagovao u cilju sprečavanja daljih nereda ili da bi ih izazvao. Pošto se na fotografiji vide dva člana obezbeđenja pored njega, utvrđeno je da cilj nije bilo sprečavanje već izazivanje nereda,” kaže se u obrazloženju presude.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments